Meny

Svenska sidan om offshore

2 första turerna offshore

Då ska jag ta och sammanfatta lite vad jag har fått för intryck av mina 2 första turer offshore än så länge. Eftersom jag har i princip alla min framtida mål investerat i detta yrke så kommer jag inte gå in i detalj vad jag jobbar med eftersom vi har tystnadsplikt. Larvigt jag vet men eftersom vem som helst kan läsa den här bloggen så ere dumt å ta risker. :D
Resorna ut- och hem från riggen betalas givetvis av firman. Jag har fått flyga från Stavanger till Bergen, sen från Bergen till en liten flygplats som heter Florø. På Florø så går helikoptern ut till plattformen. Riktigt hög säkerhet vid incheckningen till helikoptern kan man säga! Men det är väl bra iof.. :) En stund innan avgång så tar man på sig dom orange överlevnadsdräkterna så man kan överleva i vattnet om något skulle gå galet. När dräkterna är på får man se på en film om helikoptern och säkerhet kring det, typ så som dom gör när man flyger oxå…

Väl ute på plattformen så har man sitt eget rum med säng (grymt skön faktiskt), skrivbord, internet, garderob, TV (med stort utbud av kanaler) och ett fräscht badrum med dusch och toalett. Perfekt att ligga och glo på TV innan läggdags tycker jag så man kommer ner i varv… Gör aldrig det hemma men det kanske man ska börja med :)
Jag har gått dagshift varje gång så då ere upp och äta frukost kl 06, sen jobba 07-19. Har lunch kl 12 och fika vid 09 och 15 så man får minsann tid att andas om det inte är allt för stressigt…

Maten är så sjukt bra !!
Frukosten består av mkt olika saker. En hel del kallt i form av lax och andra fiskar jag inte kan namnet på :) sen masser med olika sorters skinka och ostar. Massa olika mussli, flingor, havregryn och diverse sylter och bär till det.
Självklart även massa frukter och smoothies men oxå varm mat som ägg, pannkakor, bacon, korv, böner och sånt som brukar va på engelsk frukost, (omelett)

Fikat ere samma som frukosten men jag brukar bara ta någon frukt och grönt te.

Lunchen ere 2-3 olika varmrätter men jag brukar ta det kalla som är sallad, massa olika fiskar, olika skinkor, rostbiff, ägg, kyckling, kalkon osv.
Middagen är bäst! :D då ere 3-4 varmretter varav en e alltid fisk. Samma utbud av kallrätter finns men vid middan så ere ofta nån form av kött/biff så det brukar bli den med nån god sås. Till middan är det alltid grym efterrätt oxå. Glass, massa tårtor och massa coola gelesaker som jag inte vågat testa än.

Eftersom jag är så matglad så kommer jag verkligen trivas i de här yrket! :D Snål Ove hade påpekat oxå att det ingår ju i jobbet så man betalar inte en krona för att äta den här lyxmaten 3 ggr per dag i 2 veckor :D hehe, utöverdetta kan man dygnet runt ta läsk, kolsyrat vatten, yogurt, frukt, nötter, torkad banan och knapra på mellan måltiderna. Perfekt när man tränat klart att gå upp i restaurangen och plocka med sig lite till rummet som tränings-nutrition.

Träningen
Träning går riktigt bra att köra här ute. I treningsrommet finns det spinningcyklar, roddmaskiner, löpband för flåset. Även 2 proffs-spinningscyklar med en bildskärm framför sig så man kan cykla massa olika lopp runt om i världen, drog av ett 40-minuterspass på den förra turen och det var kul! Ballt dataprogram!

Styrketräningen så finns det hantlar från 1 till 44 kg vilket är bra. Inte ofta man kör tyngre än så ;) Sen finns ett gäng vanliga kabelmaskiner, en smithmaskin och en fri bänkpress. Även ett chinsrack. Har ofta vart själv där inne så då har man kunnat välga musik själv på datorn och bara söka fram musik på youtube.

Lite halvsvårt är det ibland att träna så hårt som man vill eftersom riggen gungar, det är inte mkt den rör sig men har du maxbelastning på stången så krävs det inte mkt för att få dig ur balans :D


Summering

Helt fantastiskt allting säger jag bara! Har svårt att tänka mig någon bättre arbetsplats som har så fin utsikt som jag har från kanten av riggen :D ca 40 meter ovanför havet står man och ser många mil bort i horisonten. En klar dag kan man räkna till ca 12 andra riggar som ligger i närheten och självklart ett gäng supplybåtar som ligger bredvid dom.
 

Absolut ingen hierarki har jag upplevt heller. Fick tom Boresjefen att avsätta 30 minter av sin tid förut och visa mig runt uppe på boredekk och förklara olika saker. Helt otroligt skön stämning i matsalen oxå, inga grupperingar eller så alls..
På den här riggen finns det olika saker att göra på fritiden som träningsrum, musikrum, datarum, bastu, solarium, bio och en gång i veckan ere antingen bingo eller pokerkväll för dom som vill.

Kan tänka mig att om man har familj och barn så kan det nog va lite plågsamt att va borta hemifrån under 2 veckor så här men jag som är singel känner verkligen att jag kommer trivas i den här branschen! Vill bara jobba så mycket som möjligt nu under hela året och tjäna en massa pengar så jag kan köpa mig en egen lägenhet i Sthlm och börja renovera den under mina friperioder :P

MrOffshore

MrOffshore

Arbetar som roustabout i Nordsjön. Även haft anställning som kaksoperatör och roughneck. Har jobbat offshore sedan mars 2012.
MrOffshore

Senaste inlägg av MrOffshore (Visa Alla)

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.