Meny

Svenska sidan om offshore

4 flygplatser på en dag

Äntligen sommarlov från skolan! Är sjukt nöjd med min prestation denna våren som varit. 
Räknade alla ämnen jag gjort klart och vad som återstår. Kom fram till att jag på dessa 5 månader har gjort nästan 1,5 års skola (saknar 2 ämnen) färdigt vilket känns fantastiskt! Har inte bestämt mig än vilken inriktning jag ska välja dock. Står mellan boring (när man bårar efter olja), brunnservice eller produktion. Alla har sina för- och nackdelar inom yrket va gäller arbetsuppgifter, löner, ledighet osv ..

Men men igår hände något jag aldrig varit med om tidigare. Fick samtal i förrgår om att det var dags för en ny tur offshore för mig :D klackarna i taket, packa väskan och förbereda sig!! :P Skulle ut på ny rigg å grejer vilket jag såg fram emot!
 
Helikoptern skulle lyfta från Stavanger kl 11:00 så för att hinna dit i tid såg min natt/morgon ut såhär ….
03:30 kliva upp och äta snabb frukost
04:00 Taxin hämtar mig och åker mot city 
04:35 Arlanda Express rullar iväg mot flygplatsen 
06:10 Flyger till Köpenhamn och mellanlandar
flyger sedan vidare till Stavanger och landar lite innan kl 10. Hämtar ut mitt bagage och börjar gå mot helikopter-inchecken. Slår på mobilen och får SMS om att turen e inställd idag. HELVETE!! men men vad ska man göra…..


Får förfrågan om jag vill stanna i Stavanger tills det är dags igen (men hon visste inte när det kunde bli) eller åka hem till Sverige igen. Jag valde såklart Sverige :D Så hon köpte en biljett åt mig som gick via Oslo och hem. Var hemma igen lite innan kl 15.

Stack ner till gymmet för å träna. Blev då uppringd och tillfrågad om jag kunde va i Bergen med incheck kl 06 dagen efter. Tror det blir svårt tänkte jag men sa åt honom att om han kunde hitta flyg åt mig så absolut. Han ringde aldrig :) Jag hade ist en fantastisk grillkväll med massa vänner man inte träffat på länge.

Så på en dag satt jag på 4 olika flygplan och var i 3 olika länder. Utan att ens jobba sen eller göra någon nytta alls :) Ganska speciellt yrke börjar jag märka nu, eller iaf omständigheterna kring allting.
Men jag ser endå bara positivt på situationen! Visst det var surt då när allt hände sådär men jag har inte gjort av med en krona själv. Företaget köper ju mina flygbiljetter, betalar taxi och tåg osv. Fick t.o.m flyga förstaklass till köpenhamn :D fick frukost och 1 cm mer ben-utrymme än dom som flög vanligt. Planet till Stavanger vare oxå frukost på men inte lika bra. Jag hade givetvis med mig ägg som jag är fysiskt beroende av :D
Nu ere iaf väldigt fram och tillbaka hur de blir med offshore-resa verkar det som. Alla i nordsjön har ett login på en sida som heter MinDawinci där man kan se nästa gång med ska flyga helikoptern och till vilken rigg osv. Inatt stod det att jag skulle resa imorgon ut igen till samma rigg men nu när jag vaknat har den försvunnit och jag har helt plötsligt ingen ”nästkommande tur”.

Lever lite i ovishet nu på de här sättet innan man får fast tjänst med fast rotation men så ere inom alla bransjer. Man måste bita sura äpplet och göra hundåren innan man får det bättre :)

MrOffshore

Arbetar som roustabout i Nordsjön. Även haft anställning som kaksoperatör och roughneck. Har jobbat offshore sedan mars 2012.
MrOffshore

Senaste inlägg av MrOffshore (Visa Alla)

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.