Meny

Svenska sidan om offshore

45 min innan

45 min innan

Herregud vilken omtumlande morgon! Jobbade ju ”sista” skiftet inatt som var riktigt slitsamt. Gjorde rent en flow line med högtrycksspolare vilket va ganska trångt. Flow line är kanalen som transporterar kakset som kmr upp från brunn till sheakern. Ställetjag höll på med var väl max 1 meter högt och precis att man fick plats med axlarna.

Hade bara hemresan i tankarna vilket gjorde att dom sista 4 timmarna kändes som 4 dagar. När skiftet väl va över kom leendet på igen och jag drog i mig tidernass största frukost och drack massa kaffe för att inte förvanldas till en zombie under dagen. Skulle träffa 2 andra offshore grabbar på stavanger flygplats innan mitt flyg gick.

Radiooperatören ropar i pa-systemet att helikoptern har lyft från land och vi ska va klara strax före 10. Sen med 45 minuter kvar till avgång ringer tool pushern upp mig till sitt kontor. ”Kan du stå igjen to dager?”.

Självklart tackar man ja till all övertid! Dock var de lite tungt att gå upp till helidekk och hämta sitt bagage igen och börja packa upp allt igen. Slå en signal och avbeställa flyget oxå hann jag med. Sen blev det bara rätt i säng. Så har inte sovit mina timmar inatt men nu ere bara köra plattan i mattan 2 dagar till. Tycker denna turen varit skitskoj eftersom jag varit på drill floor nu sista 4 dagarna. Mycket spolande har det blivit men har lärt mig mycket oxå!

Till Fredrik och Rasmus; hoppas ni inte hann åka ut till flygplatsen innan jag hann skriva på facebook att de blev mera övertid?

MrOffshore

Arbetar som roustabout i Nordsjön. Även haft anställning som kaksoperatör och roughneck. Har jobbat offshore sedan mars 2012.
MrOffshore

Senaste inlägg av MrOffshore (Visa Alla)

7 Kommentarer

 1. Profilbild

  Visst är det underbart när dom frågar en timme innan hkp ska gå. Vart med om det flera gånger.

  • MrOffshore

   Haha jaa! Så sjuk känsla i kroppen! Man blir liksom arg och lycklig på samma gång

 2. Fredrik

  Ingen fara, vi är uppe vid den tiden ändå 😉

 3. Profilbild

  ifall det skulle vara så att du har en GoPro kamera, skulle du få använda den när du arbetar isåfall? typ sätta den på hjälmen! hade jävligt skoj å se 😀

  • MrOffshore

   hehe jävligt mkt material att gå igenom isf efter en tur på 14 dagar 😉 alla typer av kameror och elektronik utanför boendedelen måste vara EX-klassat så det inte kan bilda en gnista och explodera i närheten av någon gas.. Tvivlar på att GoPro är det eller? men rolig tanke där!

 4. Profilbild

  hej mr offshore kan du förklara till mig skillnaden mellan borskolan och fagskolan ?
  kräver fagskola för att jobba offshore ? Med vänlig hälsning

  • MrOffshore

   Borrskolan är VG2 och är det norrmännen läser andra året på gymnasiet dom som ska jobba offshore. Alltså ganska basic.

   Fagskolan är högre nivå än VG2 men inte så svårt som universitet direkt. Vissa firmor kräver att du har fagskola och andra kräver bara att du har planer på att börja den 🙂

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.