Meny

Svenska sidan om offshore

Bestämt mig för att arbeta offshore

Hem Forum Frågor Bestämt mig för att arbeta offshore

Detta ämne innehåller 2 svar, har 3 deltagare, och uppdaterades senast av  Niklas Svensson 2 år, 7 månader sedan.

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #19003
  Pontus
  • Från:
  • Yrkestitel:
  • Inlägg: 2

  Nu har jag bestämt mig att jag verkligen vill detta och ska försöka satsa på detta nu.
  Vet att oljebranschen inte är alls bra just nu och står nog väldigt många andra som kommer ha förtur då dom har erfarenhet offshore.

  Men eftersom jag inte har några kurser alls och jag siktar på att börja studera slutet av 2016 så kanske branschen har hunnit förändras om 5 år eller något liknade? Det som har fångat mitt allra största intresse är roughneck arbetare.

  Är 20år och har en elutbildning från gymnasiegången.
  Jag har tänkt att jobba väldigt mycket nu fram till slutet av 2016 så jag iallafall har grundkursen betald utan att behöva ta lån till den.

  Ni som är mera inne och kunniga om oljebranschen.
  Är detta något ni skulle avråda att göra för att oljan har nått sitt värde nu eller kommer behovet gå upp om några år?
  Eller har ni några råd och tips om att få allra största möjlighet att få kunna jobba med det jag verkligen vill?

  #19004
  Chris
  • Från:
  • Yrkestitel:
  • Inlägg: 79

  Hej. Varfør køper du inte bøckerna sjælv och pluggar sen tar examen till borr och brunnteknik vg2? Nya bøcker kostar ca 3000 sammanlagt. Det ræcker inte med bara grundkursen helivelt æven om du ær elektriker før att få jobb. Vad jag har hørt och vet så ska jobb som elektriker fast rotation vara ett av dom svåraste yrkena att få eftersom extremt många elektriker finns ute i værlden i tillægg måste du ha atex,ex,fse,hse och andra massa kurser + erfarenhet.

  Ingen vet nær oljan kommer gå upp. Men jag tippar på mitten av 2017-2018 då borde den ligga runt 90 dollar eftersom OPEC har planer om att strypa produktionen i Saudi arabien men nær det blir vet nog ingen! behovet kommer att gå upp med oljepriset och det ær då man ska søka jobb. Bara att følja med på offshore.no hemsidan och se nær d børjar rulla på med letelicenser. Precis som i 2012 dær oljan fløg upp så anstællde många føretag drilling personal. Det ær sådana tillfællen man kan komma in i branchen på! Dom flesta føretagen har skyldighet att ta tillbaka personal som ær permiterade inom 1-2 år. Så det vill sæga att dom flesta utan jobb idag kommer få jobb igen från dær dom blev permiterade om dom nu inte redan har fått jobb någon annanstans 😉

  Det ær helt upp till dig sjælv om du vågar satsa. Men har man ett mål och drøm i livet så tycker jag man skal følja stigen hela vægen!

  #19441
  Niklas Svensson
  • Från:
  • Yrkestitel:
  • Inlägg: 16

  Kan du få jobb som elektriker så satsa på det så du får din ECY behörighet och fixa sen fagbrev/DSB. Bättre att jobba i 5år och tjäna pengar och samla erfarenhet än att sitta i en skolbänk..
  Åk mycket till Norge och jobba och leta kontakter, vissa bemanningsföretag har jobb både onshore och offshore så det kan va en väg in.

  Det är väldigt lätt att lägga 200 000kr på kurser bara för att få en stor bredd, men jag tror mer på att rikta in sig på något specifikt och bli jävligt attraktiv inom det och sen med tid bredda sin certifikats låda..

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.