Meny

Svenska sidan om offshore

Äntligen fast rotation

Äntligen fast rotation

Vilken dag det har varit! Klev upp igår kl 06 för att påbörja mitt sista dygn på riggen. Klev av första halv skiftet vid 15 på dagen, rätt ner i gymmet och gå lös lite. Försöka sova utan att det fick fram till kl 22. Sedan arbeta sista halv skiftet från kl 23-07 för att sedan flyga mot fastlandet igen efter 14 dagar till havs.

Första skiftet var rätt najs då vi hade planerat att spola lärlingen på vårt crew. Det är lite tradition offshore att spola ner någon med vattenslang när dom ska byta rigg eller fyller år osv. Han har gjort sitt första halvår på däck och ska upp på boredekk under sin nästa tur. Vi lurade in honom i målarverkstan. Sen kallade jag honom på radion att han skulle komma till krankonteret. När han sen klev utanför dörren stod jag och en till med varsin vattenslang och sprutade honom totalvåt! 😀

Bra tryck i dom där slangarna vill jag lova så trotts att han sprang hann vi blöta ner hela honom. Kul avbrott sådär i vardagen, vi hade tid över att göra det oxå eftersom det var komplettering i brunnen och vi hade redan kört upp alla grejer till drill floor. Bästa var att han trodde ju att vi skulle spola honom sista skiftet så han blev helt tagen på sängen när vi gjorde det innan!

Riktigt köttigt sista skift med byte av bulkslangar och självklart fick jag få lös med släggan vilket tog ut sin rätt i kroppen haha! Det kan va riktigt jobbigt det vill jag lova! Eller så är jag bara otränad…. 😉
Helikoptern kom iaf från land i rätt tid och allt såg ut att gå bra med mitt flyg som var riktigt ont om tid. Sen när vi väntar på helikoptern så blir den försenad 15 min. ”Jävla piss tänker jag, nu får jag boka om blyg och sitta på flygplatsen 3 h”.

När den väl kommer är det ingen fueling (tankning) så vi kommer iväg rätt fort mot land. Förseningen ut berodde på motvind så självklart får vi bra medvind och landar på backen 25 min innan mitt flyg ska gå! När jag väl hämtat ut bagaget och börjar springa mot flygplatsen är det endast 15 minuter kvar!! Skiter i att checka in och springer bara rätt upp till kontrollen där dom scannar väskan. Självklart ska dom börja rota i min väska för jag har handkräm som är större än det tillåtna 100 ml, allt tar tid och klockan tickar på.Hurry-man

Kommer äntligen iväg där och springer till gaten. Precis när dom ska stänga dörrarna så skriker jag ”vänta jag ska på oxå”. Motvilligt loggar dom in i sitt system igen, ringer upp planet och frågar om dom kan ta på en till. Det går bra!!!!!! Och jag kom välbehållen hem till lägenheten 4 timmar efter att jag klev av helikoptern i Stavanger! Stress på hög nivå men klart värt det! Annars hade jag fått vänta ytterligare 3 timmar på nästa vända mot Stockholm 🙁

Men men who gives a shit !? 😀 En till efter att jag kommit hem får jag samtal från ett +47 nummer. Jag förstår precis vad det gäller. Dom ringer ju inte om övertid samma dag som man kommit hem efter 2 veckor liksom?! Tjejen är min koordinator och säger att hon har en plats ledig på ett crew som roustabout!! Trött som attan skiner man upp och tackar givetvis Ja till platsen.

Riktigt najs känns det nu! Vikarpoolen är helt okej men nu vet man exakt hur man kommer jobba flera år framöver (om man inte byter crew)! Det är ett crew som jag jobbat med tidigare och jag gillar alla som jag hamnat med. Killen som jag ersätter på det crewet har visst tagit tjänstledigt 1 år fick jag höra. Tror han kör något eget företag hemma, kanske är det han ska satsa på vem vet?

Ledigheten nu fram tills jag ska ut igen är lite över 3 veckor. Rätt skönt känner jag! Ska fram tills dess köpa en lägenhet som jag hittat som har visning nu på söndag. Hoppas priset stannar på en rimlig nivå. Ska också nämna att jag ingått ett samarbete med Nortrain i Stavanger också. Dom kommer ha lite reklam här på sidan. Är även nöjd med det eftersom jag själv gick på Nortrain och kan tala gott om skolan och utbildningarna dom har.

Jaja nu har jag varit vaken i 36 timmar så det börjar bli dags att röra sig mot sängen nu. Blir nu soffläge och mycket film kommande 2 dagarna haha 🙂 Så skönt att vila upp sig och ta igen alla serier man har missat under tiden man jobbat.folkhelidekk

MrOffshore

Arbetar som roustabout i Nordsjön. Även haft anställning som kaksoperatör och roughneck. Har jobbat offshore sedan mars 2012.
MrOffshore

Senaste inlägg av MrOffshore (Visa Alla)

19 Kommentarer

 1. Profilbild

  Stort grattis! 😀 måste vara ett fruktansvärt skönt besked att få! 😀
  Hårt jobb lönar sig och nu kan du äntligen slappna av och känna dig trygg med fast position! 😀

  BLir så inihelvete taggad när man läser dina inlägg!
  en annan ska sätta sig ner och börja läsa om borrteknologi och borrvaeskesystem ;D

 2. Profilbild

  Grattis till ditt jobb! Jag har följt dig i det tysta och aldrig kommenterat förr men nu måste jag skriva att jag blev väldigt glad för din skull. Härligt att din dröm går i uppfyllelse och att din målmedvetenhet har gett lön för mödan.
  Jag befinner mig just nu i Stavanger och går på Första Hjälpen kursen på NOSEFO. Jag har bestämt mig för att ta tag i min dröm att arbeta offshore nu när mina barn har blivit gamla nog. Jag söker arbete inom catering och vet att det är svårt men jag har bestämt mig för att göra allt jag kan för att försöka!
  Jag hittade till NOSEFO och säkerhetskursen tack vare att du skrev att det var en kampanj 🙂
  Återigen GRATTIS och lycka till med lägenheten på söndag!

  Annika

  • MrOffshore

   Häftigt Annika!
   Jo känner igen din bild från att du brukar Like:a inlägg på facebook. Kul hoppas du får jobb inom catering!
   Bara va tålmodig och ligg på så har du drömjobbet till slut! Hoppas vi ses nån gång på sjön 😉

 3. Profilbild

  Stort grattis! 🙂

 4. Profilbild

  Grattis! Du är en levande legend här på Nortrain bland oss svenskar! Riktigt kul att se att det flyter på bra för dig 🙂

 5. Profilbild

  Grattis.

 6. Profilbild

  Stort Grattis! Allt ditt slit och kämpande verkar löna sig tillslut!:)

 7. Profilbild

  grattis till fast crew 😀

 8. Profilbild

  Grattis till fast rot. Själv har jag fått ett positivt mail ang. ett jobb som kontrollrumsoperatör.

  • Profilbild

   Vi vil ta nærmere kontakt med deg dersom du er en av kandidatene vi ønsker å intervjue for denne stillingen.

 9. Profilbild

  Grattis!! Det har du förtjänat!

 10. Profilbild

  Oh oh Mr O!
  Shit vad kul å STORT GRATTIS!
  Jepp hårt slit lönar sig!
  Kör hårt!

 11. atfre

  Grattislations till fast rotation! Lite lättare kanske att planera framåt nu. Och Tack för motivationsökningen!! =)

 12. MrOffshore

  Tack som fan alla för kommentarerna! Är väldigt nöjd själv nu. Äntligen slipper man släpa arbetskläder på flygplatsen fram och tillbaka 🙂 Nu kan man ha allt i sitt skåp där ute på riggen och bara flyga med en liten ryggsäck.

 13. Profilbild

  Stort Grattis till dig!! 🙂

 14. Profilbild

  Målmedvetenhet!!! Kanske kan dom ta in dig å undervisa i det på Nortrain.

  Grattis!!!

 15. Profilbild

  Grattis!!!!

 16. Profilbild

  Tjena Mr Offshore! Tänkt höra med dig hur det funkar med VG2-utbildningen. Kan man jobba heltid på ett lager samtidigt som man pluggsr VG2? Bor för tillfället i Oslo men är så jävla sugen på o dra till stavanger och jobba samtidigt som jag pluggar VG2! 🙂

  Keep the good work going!!

 17. MrOffshore

  Hej Markus!
  Ska du gå vg2 i stavanger kan du inte jobba heltid på sidan. Läser du dock tex offshore utdanning så kan du jobba under tiden

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.