Meny

Svenska sidan om offshore

Äntligen hemma

Då sitter man äntligen hemma i lägenheten igen. Är otroligt nöjd med trippen till havs och jag lärde mig väldigt mycket!

Jag deltog på 6 helikopterlandningar, riktigt kul!
Riktigt skönt att engelskan hittade tillbaka oxå efter ett par dagar. Kändes bara aningen ovant i början. Gillade det faktiskt att det var sån blandning av nationaliteter den här turen vilket gjorde att man var tvungen att ta allt på engelska. Bra träning!

Något som slog mig var att jag var den enda svenskan ombord, men väldigt mycket saker där ute kommer faktiskt från Sverige. Alla vet ofta en hel del om Sverige osv vilket alltid är kul. Till skillnad från hemma så kan man på Nordsjön vara stolt för att man är svensk.

Den lediga tiden där ute blev det mest träning i gymmet eller sova. Det fanns nått biljardbord, filmrum med ca 1000 filmer samt 2 st rally-spel kopplade till varsin TV med joystick. Pingisbord fanns oxå nere vid bastun.

Det sista dygnet var riktigt tufft! Klev av skiftet igår kl 15. Lyckades få 1-2 timmars sömn. Sen jobbade vi 23-07 för att sedan ta helikoptern halv 9. Nu har klockan snart slagit 16 på eftermiddagen och jag är jävligt trött! Men gäller bara att bita sura äpplet och hålla sig vaken till 20-21 iaf så man inte vänder dygnet fel. Imorn ere Norges nationaldag och då är man fit-for-fight igen! Det är riktigt häftigt att se hur norrbaggarna firar sin nationaldag!! Tråkigt att det blivit sån tabu i Sverige.

Det var lite spänning i luften sista dygnet oxå innan vi skulle hem. Det var riktigt skitväder och vi alla såg framför oss hur övertiden skulle bli ett faktum eftersom helikoptern inte kan komma ut då. Med övertid + sving skift (vända dygnet igen) + röd dag + väntetid, så hade en enda dag extra blivit trevliga 15 lax extra på nästa lön. ”Tyvärr” kom väderguden och ordnade upp allt och när solen gick upp kring halv 6 så var vädret faktiskt vackert. Visst vare lite synd eftersom man gärna hade haft lite övertid men samtidigt blev man så glad att äntligen få åka hem!

MrOffshore

Arbetar som roustabout i Nordsjön. Även haft anställning som kaksoperatör och roughneck. Har jobbat offshore sedan mars 2012.
MrOffshore

Senaste inlägg av MrOffshore (Visa Alla)

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.