Meny

Svenska sidan om offshore

Äntligen löning

Igår kom lönebeskedet vilket var väldigt välkommet! Fick gå lite på sparlåga sista veckan efter att jag betalat sista terminsavgiften på fagskolan ur egen ficka. Dom flesta i klassen får skolan betald av sina företag eftersom dom har fast rotation. Så det är väl en liten nackdel med att göra skolan snabbare än alla andra hehe..

Själva lönen blev riktigt bra trots att dom missade mina utlägg jag gjort i form av flygbuss och taxi. Det är dock inget jag kommer ta upp om det inte händer igen. Känns så snålt om man skulle klaga över några hundralappar när man faktiskt varit en av många sökande som fått jobb. 

Så nu kommer jag börja bygga min hög av pengar. Planen är att spara så mycket jag kan i 1-2 år för att sedan investera i någonting. Det som lockar mest är självklart en egen lägenhet i Stockholms innerstad men jag har tänkt på sistone en hel del att det kanske kan vara smartare att gå in med pengar i utdelningsaktier. Hur som helst så får vi se hur marknaden ser ut då, för nu gäller det bara att dra ner på utgifterna och spara ihop en stor buffert så man kan slå till när tillfälle ges. Viktigt att hänga med i konjunkturen och nyheter osv, vara påläst helt enkelt!


Just nu så är jag i min disponibelperiod så att jag kan bli uppringd om jobb vilket jag hoppas. Men man kan heller inte bara sitta och stirra in i väggen i väntan på att det händer. Så nu om dagarna gör jag vad jag älskar mest i hela världen. Styrketränar, äter mycket bra mat, samt läser timvis på interner/böcker om världsekonomin, aktier, ädelmetaller och personlig utveckling. Livet på en pinne just nu! 😀

Nästa vecka påbörjar jag mitt sista ämne i skolan vilket ska bli obeskrivligt härligt. Nu är det mindre än 10 veckor kvar tills jag flyttar hem till underbara Sverige igen! Många vänner reser hem till Sverige nu över påsken för att träffa familjen osv och det känns lite ensamt att sitta själv i Stavanger nu måste jag säga men samtidigt har jag bara tunnelseénde på mitt mål som är att jag snart ska flytta hem igen!

Så egentligen känns allt sjukt bra nu med vardagen och livet! Det börjar bli ljusare och ljusare ute och plusgraderna börja stiga. Idag tog jag mig en liten prommis ner till fiskepiren här i Stavanger och gick förbi Norskt oljemuseum. Rätt cool byggnad de.

Måste tillägga en lite rolig sak oxå! Ni som följt bloggen ett tag kanske läste att jag fick göra lite IQ-tester innan dom tog in mig på intervju och ytterligare ett test när jag va på intervjun. Jag fick höra av en kompis som kände 2 st som fått komma på intervju men efter att dom tagit IQ-testet så fick dom bara åka hem igen för att dom inte uppnådde kraven. På något sätt minns jag att mitt resultat va bättre på intervjun än när jag gjorde testet hemma över internet.

En annan person som jag gick grundkursen med, hjälpte jag att komma i kontakt med rätt personer och han fick göra testerna på internet. Han uppnådde inte kraven och blev inte inkallad på intervju. Så jag antar att det faktiskt betydde något dom där testerna, och att jag kanske har lite bra IQ vore ju oxå kul 🙂

MrOffshore

Arbetar som roustabout i Nordsjön. Även haft anställning som kaksoperatör och roughneck. Har jobbat offshore sedan mars 2012.
MrOffshore

Senaste inlägg av MrOffshore (Visa Alla)

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.