Meny

Svenska sidan om offshore

Äntligen ute

Äntligen ute

Gud så skönt att äntligen vara ute på riggen igen! Var ju hemma över 5 veckor vilket e på tok för länge när man sparar pengar, 4 veckor är perfekt för psyket och kroppen att hinna vila upp sig 🙂

Kom sent till Stavanger igår och tog in på hotellet vid flygplatsen. Till min stora lycka hade dom buffé som jag unnade mig för 300 NOK. Tur att man blir ersatt med mer än så sedan.
Helikoptern ut va sjukt varm och jag gjorde mitt bästa för att tänka på annat och läste min nya bok. Kan verkligen rekommenderas! ”Vägen till din första miljon” heter den. Känner ju mer jag läser den att med min inkomst och all lediga tid kommer det finnas gott om utrymme för att bli rik. Det är nämligen en av mina stora passioner att investera.

Är som sagt ute som extra roustabout men när jag pratade med barge enginer (kranförarens chef) så visste inte han något om nått extra arbete. Hehe jag e på övertid så nått hittar dom säkert på. Om inte annat får jag reda på det ikväll när vi har handover med dag-skiftet.

Hamnade på samma våning som servicefolk och cheferna sover så har en våningssäng i min hytt. Som tur e fick jag undersängen. Blir mycket spring på toan när man vänder dygnet har jag märkt.Hytten

För er som vill se bilder från hytten eller matsalen så är de fullt möjligt eftersom här får vi ta kort så länge vi är inomhus. Dock jobbar nån IT med nätet så nu kunde jag inte ladda upp bilden jag tog på hytten. Riggen är dock från 1987 så alla kanske inte skulle bli jätteimponerade hehe. Hur som helst ska jag äta lite mat nu sen försöka sova några timmar innan mitt första natt-skift börjar ikväll kl 19.

MrOffshore

Arbetar som roustabout i Nordsjön. Även haft anställning som kaksoperatör och roughneck. Har jobbat offshore sedan mars 2012.
MrOffshore

Senaste inlägg av MrOffshore (Visa Alla)

2 Kommentarer

 1. Profilbild

  Tjena!
  Otroligt bra blogg med mycket information hur man skall gå tillväga!
  Jag har dock ett par frågetecken jag skulle behöva reda ut och undrar ifall jag kan maila alt. ringa dig då det är lättare att få svar på mina frågor den vägen samt kanske få lite övrig allmän praktiskt info.

  Mvh//Tim

  • MrOffshore

   Hej Tim vi skulle väl kunna använda oss av forumet? Jag besvarar gärna dina frågor så gott jag kan

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.