Meny

Svenska sidan om offshore

Bästa ordet

Bästa ordet

Som några säkert har sett via facebooksidan så är jag kvar ute på riggen fortfarande. Och det ser inte ut som att man kommer hem än på några dagar. ÖVERTID!! Det måste vara det absolut bästa ordet inom offshore sammanhang! 😀 Natten till tors då vi skulle hem var alla smått oroliga hur det skulle bli. Några ville stanna och några ville hem, en kille hade bokat resa till Sri Lanka med sin tjej. Tur att han hade avbeställningsskydd.

Hur som helst såg det osäkert ut men vi såg på helikoptersidan att den hade gått från land. Då var det bara att ställa in sig på hemfärd. När den väl kom ut kunde den inte landa. Den starka vinden kom rätt genom derricken (tornet) vilket gjorde att det var himla turbulens på helidekk. Efter att ha hängt en bit utanför riggen och försökt komma in från olika vinklar i ca 20 min så stack den tillbaka till land igen. Vid det laget var jag så trött att ja faktiskt va glad för att få gå och sova igen. Lustigt oxå att se hur dom storvuxna karlarna trängs för att få komma först in på helikoptern och få fönsterplats. 🙂 Jag är mer rädd för att hamn bakom en sån fet gubbe om helikoptern går ned i vattnet. Dom skulle verkligen sitta där i fönsteröppningen som en vinkork haha!

Hur som helst, sedan dess har vi haft bokad helikopter varje morgon men vädret har varit ännu värre så jag har bara gått rätt i säng utan att sitta uppe. Det är dom två första skiften på övertid som ger bäst pröjs eftersom man då får 12 timmar svingskift båda dagarna. Har länge drägglat efter ny speldator från Komplett. Efter första natten var den mackan löst! Ska bara vänts tills älskade GTA släpps på pc innan jag slår till. Annars blir det nog att spara det mesta men köpa lite nya kläder.

Som vädret ser ut nu så blir det nog minst 3 hela veckor på riggen. Riktigt easy money eftersom det är storm så ligger kranarna nere och vi har ingen operation igång. Alltså rätt lugna skift. Var igår en ny snubbe i cateringen som gick ute och hans hjälm blåste av och föll 10 meter ner på däck. När sånt händer Droped Object så nollställs en mätare för hur många dagar riggen varit utan dessa DO. När riggen klarat 90 dagar får alla fasta folk en premie för typ 1500 kr. När hans hjälm blåste av igår var det bara 6 dagar kvar haha 😀 hade inte velat va i hans skor nu! 🙂omslaget

Fick höra en riktigt hårresande historia igår oxå. Vår assisten driller berättade när han jobbade på brittisk sektor för typ 10 år sen… Så skulle han resa ut offshore, men företaget behövde 2 väldigt viktiga kopplingar som dom hade sänt i taxi till heliporten. Pga av något rödlyse eller va det var så kom taxin inte i tid. Han blev då avplockad för att vänta på kopplingarna och flyga ut nästa dag. Det som händer sen är att den helikoptern han skulle varit på, kraschade i havet. Alla hans kollegor omkom. Han lurade i princip döden tack vare att 2 små kopplingar som får plats i handen, kom för sent. Väldigt läskigt och gripande var det när han berättade det. Sen sa han att han har alltid dom 2 kopplingarna med sig när han flyger.

Jaja ska inte tråka alla med såna storrys. Har för mig senaste en helikopter krashade i Norge och nån omkom var 1997 eller nått sånt. Så jag är inte orolig, dom verkar ha god koll på sina grejer. Nu är det dags för veckans höjdpunkt offshore – lördagsbiffen!! Känner att jag fått helt ny energi och motivation att fortsätta jobba nu när man får en extra slant i fickan varje dag. Har bara linser för 5 dagar till men jag får väl dubbelanvända dom bara om vi inte kommer hem före dess.

MrOffshore

Arbetar som roustabout i Nordsjön. Även haft anställning som kaksoperatör och roughneck. Har jobbat offshore sedan mars 2012.
MrOffshore

Senaste inlägg av MrOffshore (Visa Alla)

8 Kommentarer

 1. Profilbild

  Hehe, känner igen mig i din lycka för övertiden, dock kan jag ärligt säga efter det här året att jag kräks på övertid. Haft totalt 6 veckor +3 dagar på kurs med övertid.. Vart iof en bra kontantinsats + tempursäng ,och lyckades även jag klämma in en ny speldator till sambons stora förtjusning :p

  • MrOffshore

   Jisses då har du varit ute nästan varje friperiod? Ja man måste ju ha massa kul att gejma n.r man är hemma själv 😉 förstår att du inte lär jobba så mkt numera med nytillskottet i familjen. Men att möjligheten finns att göra ett ryck lite då och då är ju fantastisk!

   • Profilbild

    Ja tror det vart en tur förra året som jag kom hem på ”rätt” dag. Nej blir nog mer tid hemma i år om jag får välja.

 2. Profilbild

  Jag GRYMT avunds på ditt arbete men du har kämpat till dig detta själv så jag blir ödmjuk istället hoppas jag själv kan lyckas hitta en arbetsgivare som vill satsa på mig ha de gott nu dina dagar du har kvar tills du kommer hem igen!!

 3. Profilbild

  Jag lovar Mroffshore! Är inte ett dugg avundsjuk! 😉 Får man fråga vad man har i ersättning när man får jobba över en vecka?

  • Profilbild

   Grovt räknat brukar det vara ca 10-12000:- dagen beroende på tillägg

 4. MrOffshore

  Får nästan återkomma med det. Jag vet bara i runda slängar vad jag får, har inte räknat så noga än på det. Men det är inga pengar man tjänar på att jobba lite extra hemma om man säger så 😛

  • Profilbild

   Det kanske blir för många siffror att bolla med i huvudet 😉

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.