Meny

Svenska sidan om offshore

Befordrad till Roughneck

Befordrad till Roughneck

Hej hej alla läsare där ute! För ett par dagar sedan kom samtalet jag väntat på! Det var koordinatorn för min rigg som ringde, jag trodde det gällde övertid så jag blev överlycklig redan innan jag svarade. Men hon hade ingen övertid att ge mig utan snarare erbjudande om att lämna däck som roustabout och börja jobba på drill floor som roughneck!

Jag har skrivit om det sedan juni lite då och då på bloggen, att en av roughnecksen skulle sluta hos oss och börja på universitet. Han ska plugga till Petroleums Ingenjör! Ingen dålig titel när man är färdig exad! Hur som helst så hoppades jag då att hans plats skulle gå till mig. Älskar mitt crew och rigg så ville helst fortsätta med samma. Men Tool Pushern (högsta hönset inom drilling) sa att dom hellre ville ha en erfaren kille, eftersom dom fått en ny roughneck bara 6 mån tidigare.
Helt förståeligt tyckte jag och tänkte bara att min tid kommer. Jag trivs på däck så kände ingen stress över det…

Men så visar det sig alltså att jag fick en platsen ändå. Jag hoppas nu att gänget tycker det är okej och att dom inte är arga på kontoret att platsen gick till mig… 🙂 Jag kommer givetvis gå runt som en idiot ett par turer innan man förstår vad som händer och faktiskt kan bidra och förutse saker i förväg osv. Men bara man får rätt upplärning så ska det gå bra ju!

Vet också att nu blir det inga mer 60 minuters luncher eller 20 min kaffepauser längre 🙂 Nu är det tempo tempo tempo hela skiftet och det kommer bli en omställning för min del. Är man beredd på det så kommer det givetvis gå lättare. Har ju gjort 2 turer tidigare som roughneck och dom gick ju bra. Roughneck copy
Ser fram emot detta och det kommer bli väldigt mycket nytt att lära sig. Samtidigt kul eftersom man kommer få en grym förståelse av hur det faktiskt går till när man borrar och allt runt omkring. Sen om man i framtiden får lust att göra något annat offshore så är det min fulla övertygelse att roughneck är bästa bakgrunden. Då har man sett och varit involverad inom Alla slags operationer så man vet hur det funkar.

Sen tvivlar jag starkt på att jag någonsin kommer lämna drillingen för t.ex service. Drilling har överlägset bäst avtal och rotation! Och man gör ju detta arbete för sin fritid så att kunna planera den och veta när man är ledig betyder mycket för mig.
Jag har senaste turerna känt att bloggandet mest varit jobbigt eftersom det inte hänt så mycket. Men nu tror jag skrivandet kommer få ett upplyft i och med att varje dag kommer jag lära mig massor av nya saker! Sen lär man också vara tröttare än vanligt så det kanske tar ut sig men jag ska försöka bättra mig 😉

OBS! Notera ner tisdagen den 2 september i era kalendrar! Då kommer vi nämligen dra ihop en offshore träff för svenskar i Stavanger! Vi hoppas många kommer och umgås så vi kan dela vår passion för arbete inom oljesektorn. Som sagt 2 september i Stavanger. Det blir hemma hos Fredrik som också bloggar på den här sidan. Huset ligger med bara 5 minuters promenad från centrum. Exakt adress går vi ut med när det börjar närma sig 🙂

MrOffshore

MrOffshore

Arbetar som roustabout i Nordsjön. Även haft anställning som kaksoperatör och roughneck. Har jobbat offshore sedan mars 2012.
MrOffshore

Senaste inlägg av MrOffshore (Visa Alla)

10 Kommentarer

 1. Stort grattis! hårt arbete lönar sig 🙂

 2. atfre

  Ett stort grattis till dig! Riktigt kul, men nu saknas det ju en roustabout istället, det är ju inte bra… När du språkar med kordinatorn nästa gång så kan du ju meddela att jag finns haha 😉

  • MrOffshore

   Haha helt rätt där! 😉 tyvärr så har vårt företag en vikarpool av folk som är redo att ta min plats som roustabout..

 3. Fan vad kul, det går bra för dig nu! 🙂 Grymt bra jobbat!
  Hur många får plats på träffen hos Fredrik?

 4. Gratulerar till Roughneck platsen!! Offshore träffen kommer jag tyvärr missa. Kommer hem den 6 sep från ett onshore jobb. Får bli någon mer träff i framtiden! 🙂

  • MrOffshore

   Tack OljeNissen! Kul att du är ute på onshorejobb och bygger upp ditt namn 😉 Det blir säkert fler träffar senare och då har vi båda lite fler rövarhistorier från havet att berätta om 😀

 5. Även jag lyfter på hatten och gratulerar till befordran, måste kännas väldigt bra.
  Ser fram emot träffen, skall bli kul att få träffa fler med samma mål.

  • MrOffshore

   Tack så mycket Trollis! Ja mindre än 2 veckor kvar till träffen nu, ska bli kul att få ett ansikte på alla aktiva medlemmar här inne 😛

 6. Stort grattis till befordringen!

 7. Gratulerar , och bara efter 2 år också! 😀
  jag har kollat runt mycket på vad som skulle behövas mest på en rigg i nuläget och har fått i huvudet att det skulle vara hydraultekniker, någonting som jag läste på gymnasiet mycket. (i teknikkursen ingår el, pneumatik och hydralik) så jag undrar lite vad du tror om att utbilda sig ett hydraultekniker i sverige och sedan få cetrifikat i sverige samt göra CETOP 1 och 2 antingen i sverige eller i norge, och sedan gå Nortrain kursen efter allt detta för att då kunna knyta värdefulla kontakter med allt detta på CV,t sen. vad tror du om det? hydraliker? är det roustabout eller rounghneck eller blir man anställd som hydralik tekniker då eller blir man någon sorts ”over all” mekaniker?
  tack på förhand
  mvh Petter

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.