Meny

Svenska sidan om offshore

Borta bra men hemma bäst

Då har man äntligen börjat piggna till efter hemkomsten i förrgår. Blev en lång dag då man klev upp strax efter 03 på natten för att sedan komma hem innanför dörren i Stockholm lite efter kl 20. I onsdags då vi reste hem vare som varmast ute på riggen. 24 grader varmt och vindstilla hade vi när vi stod och vänta på helikoptern. Det blev skapligt varmt i dräkten då kan jag säga som är 110 % tät då dragkedjan är uppdragen!

Ringde upp min koordinator morgonen efter och tackade för turen hon gett mig och sa även att jag Gärna jobbar övertid i augusti. Den månaden har jag egentligen friperiod men sommaren är ett bra tillfälle att jobba extra eftersom många inte kan möta upp på jobb då (av någon anledning =) ).

Var tvungen att fråga henne en sak oxå som kanske var dumt. Jag älskar att träna och har hört att det finns en av företagets riggar som verkligen har ett dåligt gym. Tydligen ska gymmet va i ett rum där man får plats max två personer, och vill du springa/cykla måste du gå ut på riggen och in i nån container för att göra det. Är det ett skämt?! Hur som helst så frågade jag henne om det är möjligt att tacka nej ifall man får erbjudande om fast crew på just den riggen, och vad som isf händer om man tackar nej.
Hon svarade att dom aldrig varit med om att någon tackat nej till fast crew. Satan tänkte jag, nu har jag bränt mina skepp! Hon skulle kolla upp det och ringa upp mig….
När hon sen gjorde det så sa hon att om jag får erbjudande om fast crew och tackar nej så hamnar jag automatiskt längst ner på listan över folk som ska få fast. I dagsläget var det 23 personer och jag låg väldigt högt nu, det hela går på anciennitet.
Så vi båda kom överens om att det är bara att ta erbjudandet när det kommer och hålla tummarna för att den blir en rigg med bra gym.

Tog ett kort från rummet där man förvarar sin mobil på heliporten. Som ni kan se till höger så ligger det ganska många telefoner där haha. Man lägger in en lapp tillsammans med mobilen där man skriver sin rigg och utresedatum. Sen får man med sig nyckeln till det skåpet och reser ut.

Tog lite kort med min Ipad från hytten osv där ute men har inte lyckats fatta hur man lägger in det på PCn än. Hatar apple och itunes så in-i-norden! Får se om jag får de till senare så ni får se där ifrån…

Sista skiftet fick jag även testa att köra kran på riggen. Det var riktigt skoj men kranförare är inget jag vill bli, ska skriva ett inlägg om jobbet som kranförare senare så ni förstår varför. Jag körde givetvis med kranen över havet och långt ifrån något att smälla in i haha. Kul vare iaf att testa hur det är att sitta där 50 meter upp och ha utsikt över allt.

Har även svarat på alla era frågor ni skickat då jag va offshore. Anledningen att det inte gick å skriva där ute var för att blogger kunde inte hitta min OpenID som jag använder av nån anledning. Jaja inte hela världen det. Även uppdaterat lite under fliken Rigglivet. Ska ta och se över alla flikar när tillfälle ges och uppdatera lite grann.

Nu sticker jag ner till sommarstugan över helgen och firar min födelsedag i efterskott med min kära familj. Hoppas ni alla njuter av er semester!

MrOffshore

Arbetar som roustabout i Nordsjön. Även haft anställning som kaksoperatör och roughneck. Har jobbat offshore sedan mars 2012.
MrOffshore

Senaste inlägg av MrOffshore (Visa Alla)

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.