Meny

Svenska sidan om offshore

Borta bra men hemma bäst

Nu har jag haft 3 underbara dagar hemma i Stockholm! Blivit en jävligt dyr shoppingrunda trotts att jag sparar pengar men det allting är saker som jag måste ha. Och nu när man tjänar bra så köper jag hellre kläder som väldigt få personer har kontra att handla billigt på dom stora kedjorna.

Hade en väldigt trevlig middag igår med familjen och firade att jag kommit hem. Var så härligt att träffa alla igen! Jag är glad att min norge-vistelse är över, hade inte pallar flera år eller ens ett halvt känner jag.

Sen fick jag lönebeskedet idag oxå vilket var trevligt! Denna månad får man semesterpengarna vilket innebär att man får en månadslön skattefritt! Jag trodde det var nästa lön den skulle komma men det var tydligen på majlönen.

Verkar som jag vunnit Ipaden oxå i tävligen på facebook! Jag har inte fått svar från dom ifall jag vunnit eller ej men vad jag kan se så har MrOffshore flest likes så jag ska ha vunnit ! Men ska inte ta ut något i förskott heller, jag håller er uppdaterade!

Är så jäkla skönt iaf att va tillbaka nu i världens bästa stad (hehe) och kunna ta upp sitt liv igen. Jag har nyligen blivit morbror oxå så det är kul att man nu i friperioderna kan träffa den lilla parlveln mycket och sen skämma bort henne när hon blir större.

På onsdag går planet till Bergen och jag ska göra en G20-kurs som är den sista kursen jag ska ta. Sen har jag alla kurser man måste ha som roustabout och en fast rotation lär ligga runt hörnet! Har inte hört något om när jag ska ut nästa gång men jag räknar med att det blir om ca 2 veckor ungefär..

Har bestämt mig för att köpa en liten mini laptop oxå med 11,6 tums skärm som jag kan ha med mig ut offshore. Har tidigare släpat min 15-tummare men det blir först och främst tungt och sen är det nog bara en tidsfråga innan den går sönder så som väskorna behandlas på flygplatser. Där ute behövs ju ingen monsterdator utan det räcker ju att kunna surva, kolla på nån film och skriva blogg så klart =)

MrOffshore

Arbetar som roustabout i Nordsjön. Även haft anställning som kaksoperatör och roughneck. Har jobbat offshore sedan mars 2012.
MrOffshore

Senaste inlägg av MrOffshore (Visa Alla)

13 Kommentarer

 1. Profilbild

  Läser att du nu hade gjort klart din tid i Norge. 31 Maj. Hur lång tid spenderades i Norge med allt plugg du gått igenom? Och hur har det funkat med boende. Har du haft dubbelt ? Sverige och Norge? Hade prima

  • MrOffshore

   Hej Jonas jag bodde i Norge i exakt 22 månader. På den tiden tog jag vg2, fagskola och ordnade jobb i ett drillingföretag som roustabout. Hade inget dubbelt boende utan sov bara i mina föräldrars gästrum när jag va hemma i sverige under högtiderna.

   • Profilbild

    Ok. det var rätt lång det. Men det lönade sig för dig! Att vara borta så pass länge för mig är nog inget alternativ. Sambo här i Sverige 😉 Är dock sugen på VG2 kursen på Nortrain som är under 4 intensiv veckor. Att då ta tjänstledigt från nuvarande jobb. Kan det funka att söka jobb under tiden man pluggar VG 2:an eller vill dom att den ska vara klar innan man börjar söka?

    • Fredrik

     VG2 på Nortrain är 4 månader, inte 4 veckor. Om ska satsa på det beror på vad du har för erfarenhet sen tidigare. Oftast behövs även utbildning inom Petroliumteknik eller liknande. Det kan räcka med att den utbildningen är påbörjad för att få jobb offshore, men du kommer behöva VG2 minst.
     Klart du kan söka men jag tror det blir svårt att endast bo här i 4 månader under VG2 sen flytta hem, du har inte hunnit fått jobb så snabbt.

     • Profilbild

      Jag skrev fel. Skulle stå 4 månader 😉 Har ju ingen erfarenhet. Men kommer från tung industri. Har diverse utbildningar genom jobbet. Som jag har certifikat på. Vet inte hur mycket det hjälper en. Allt hänger väl på hur intressant man målar upp sig för arbetsgivarna 🙂 Vad tror ni om 2 veckor intensiv kurs på Cypern? Om man gör den. Sedan beger sig till Stavanger för att bo och jobb söka några månader.?

 2. Fredrik

  Bra med kurser med certifikat på, det gillar Norrmännen! Tungindustri låter ju bra. Två veckors-kursen på Cypern diskuterades tidigare på sidan, kolla vad Mr.Offshore skiver, http://mroffshore.se/nortrain-eller-itc/ . Att bo här och skaffa kontakter är toppen. Jag är rädd att det är lite för lite ändå, endast VG2 kan vara svårt, men man kan ha tur, och som du säger så handlar mycket om att sälja in sig.

  • Profilbild

   Ska läsa igenom de. Man är som sagt lite kluven. Handlar om mycket pengar att lägga ut. Med ovisshet om framtiden. Läste på någon sida att offshore branschen skulle behöva ny anställa 50 000 pers inom loppet av 10 år. Då medel åldern låg på 53. Läst något om det? 🙂

   • Fredrik

    Javisst, vet inget om den siffran men det byggs mycket nya riggar nu. Ger man sig in nu så finns jobb i många år, dom har ju knappt börjat i Barentshav.
    Vad jag förstår det så pikade oljeproduktionen 2002, sedan har det bara gått neråt, men det räcker dock i många år till eftersom det hittas mer fortfarande.
    Av de jag pratar med i stan är alla positiva och tycker man väljer helt rätt! 🙂

    Det gäller att göra en ordentlig satsning om man ska göra en, som Mr.Offshore påpekar också; det är inte lätt att få jobb, men alla som verkligen vill ut kommer ut.

 3. Profilbild

  Har läst en del om det. Så någonstans borde dom ha plats för en annan ju 😉 Var det du som skulle börja på Nortrain nu i Jan ? Precis. Man måste göra en helhjärtad satsning känns det som. Om det nu blir så att jag ger det ett försök. Så kommer jag tame fasen inte ge mig 🙂

  • Fredrik

   Bra inställning! Ja precis, jag börjar nu i januari och kommer skriva lite om vad som händer där.

   • Profilbild

    Fint. Ska bli kul att följa! Hur har du fixat boende och ekonomin? För man kan väl inte knega under studietiden?

    • Fredrik

     Jag och Rasmus här på sidan delar boende, så billigt vi bara kunde hitta. Man kan ju alltid jobba kvällar och helger. Man få ha en liten buffert med sig 😉

     • Profilbild

      Det är nog de bästa. Ja, man får ju leva snålt iaf 4 månader. Sedan äre väl bara och ta första bästa onshore jobb 🙂 Har du några planer på vad du ska göra innan offshore chansen kommer?

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.