Meny

Svenska sidan om offshore

Brandvakt och norsk Russ

Har i veckan jobbat 2 dagar som brandvakt på en rigg som ligger in vid hamn för reparering. Det var ganska speciellt eftersom dagarna kändes så otroligt långa. Men det var samma uppdragsgivare som har skickat mig offshore så självklart ställde man upp för henne!

Imorn ska jag skriva en examen i skolan. När den är godkänd så har jag jobbat in en hel termin (och terminsavgift) vilket känns underbart! Ska fira morgondagens eftermiddag med marklyft, chins och andra ryggdödande övningar sen tacos :D
 
Fick en fin skylt av kollegorna på oljeriggen då jag var magsjuk. Och en bild säger mer än tusen ord säger dom ju :D
Blev påmind att det är studenttider nu hemma i Sverige eftersom norrmännens ”Russ” har börjat. Till skillnad från oss så firar dom sin student i en månads tid. Alla har på sig knallröda overaller med massa personliga tryck och bilder på. Eftersom Stavanger e Norges tredje största stad så kommer många hit på sin Russ och firar. Får en å reflektera över att det inte var så längesen man själv tog studenten, 2007 var det.. 5 år sen alltså, kunde inte i min vildaste fantasi trott då att jag 5 år senare skulle va i Norge och jobba på oljerigg SJUKT!

Men å andra sidan så är det väl så livet ska va? Händelserikt. Blir riktigt avtänd när man hör folk (typiskt nog på sin födelsedag) säga att dom inte har gjort något alls med sitt liv dom senaste åren, ”bara blivit äldre” kan det låta.

MrOffshore

Arbetar som roustabout i Nordsjön. Även haft anställning som kaksoperatör och roughneck. Har jobbat offshore sedan mars 2012.
MrOffshore

Senaste inlägg av MrOffshore (Visa Alla)

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.