Meny

Svenska sidan om offshore

BVO

BVO

Idag kändes det lägligt att skriva ihop lite vad som hänt sedan jag kom ombord. Som rubriken lyder så är detta min första tur som riktig BVO, bore og vedlikeholds operatör! Eller roughneck som det heter på engelska och är mer känt som. Det har varit klart häktiska dagar om man jämför med att gå på däck som roustabout, man har inga problem att sova direkt. Testade ju iof min förra tur sömnpiller för första gången, och det funkade. Så denna turen tog jag ett piller innan läggdags dom två första dagarna. Det hjälpte verkligen! Att somna är som sagt inga problem, där emot så vaknar man upp helt klarvaken efter 3-4 timmar bara för att kroppen inte hunnit vända dygnet än.

Roligt jag reste ut för att vara den personen som sitter på shakern. Och eftersom jag aldrig gjort det tidigare så får jag gå med dom andra på boredekk medan en annan erfaren roughneck jobbar på shakern den här turen. Ganska skönt oxå att vi nu håller på med komplettering av brunnen och då är det inte supermycket att göra för oss. Därför finns det tid till att få genomgångar av saker och jag kan ställa mycket frågor. Skönt gäng oxå jag hamnat med! Bara norrbaggar och alla är i min ålder.

Komplettering av brunnen är det som olika servicefolk kommer ut för att göra. Därför vill jag inte jobba service. Dom kommer ut, gör sitt specifika jobb sen reser dom hem igen. Så har dom på-perioder på kanske 4 veckor där dom kan bli utskickade när som helst. Mycket bättre som vi i drilling att göa sina 14 dagar sen Vet man att man är ledig!moonpol

Första dagarna ombord vare mycket spår av nyårsfirandet oxå. Hummer och andra diverse skaldjur serverades och det låg choklad precis överallt. Jag kör dock en sockerfri månad nu i januari för att återfå formen man hade innan jul ledigheten hehe 🙂

Gjort en del pit cleaning senaste dagarna och alla vita dressar på riggen är slut. Alltså har man fått mud precis överallt, även håret nu inatt. Svårt att duscha bort det har jag märkt.  Någon som har tips? Hur som så hoppas jag att det blir 14 fulla dagar nu. Då har jag fyllt min kvot för denna på-period som inte är slut riktigt än. Det innebär att då jag kommer hem har jag över 5 veckor ledigt!! Och om dom vill skicka ut mig under den perioden blir ÖVERTID 😀 finns nog få ord som gör mig så lycklig som de ordet nu för tiden haha. På mitt gamla jobb i Sverige jobbade jag aldrig övertid, prioriterade fritiden mer då eftersom ersättningen var så låg.

MrOffshore

Arbetar som roustabout i Nordsjön. Även haft anställning som kaksoperatör och roughneck. Har jobbat offshore sedan mars 2012.
MrOffshore

Senaste inlägg av MrOffshore (Visa Alla)

19 Kommentarer

 1. Profilbild

  Kul att du trivs på borrdäck! Angående mud i håret har jag egentligen bara ett tips, tvätta många gånger, antar att det är oljebaserat?

  För egen del njuter jag av långledigt! Födselpermission så nästa tur är 11:e mars:D

  • Profilbild

   Har du fått barn Pusher
   ?
   Grattis isåf hurra!
   Som jag skrivit tidigare absolut VÄGRAR min sambo släppa iväg mig:(:(
   Övertalning pågår fortf:)
   Kör hårt!

   • Profilbild

    Nej inte än är ca 2 veckor kvar 🙂

  • Fredrik

   Grattis till tillökningen!

  • MrOffshore

   Stort grattis i förskott Pusher! Hur funkar sånt när man får barn? Slipper man första turen eller är det flera? 🙂

   • Profilbild

    Tack!
    Beror lite på, man har 14 dagar i anslutning till barnets födsel. Råkar bara passa så bra att det är beräknat 4 dagar innan min utresa, och då slapp jag hela turen 😀

    Sen har man enligt vad jag kunnat läsa mig till samma rätt till 14 veckors pappapermision som norrmännen har. Men det är lite luddigt så måste ringa Nav och dubbelkolla den delen.

 2. Profilbild

  MÄKTA avis! Hur gör man för att komma ut då? Jag är kvinna (om det nu är nackdel) men har gått lite kurser privat för att komma ut. Sikkerhet, förstahjälpen, stropp/anukker samt rigg. Behöver jag fler? Tacksam för råd 🙁

  • Profilbild

   Har du någon relevant yrkes/utbildningserfarenhet till de uppgifter som finns ombord?

 3. Profilbild

  Låter riktigt spännande! Och lite skit i håret får du allt tåla 😉 Tänkte på att du bara jobba med norrmän. Äre överlag dålig med svennar eller?

  • Profilbild

   Tror vi var 9 svenskar på riggen när jag åkte hem sist, av totalt 89 man. Tycker oftast det brukar vara en hel del svenskar på heliporten med.

   • Profilbild

    Den siffran får vi försöka bättra på 😉 Stort grattis föresten!

 4. Profilbild

  Stort Grattis. Kul å vara med på din resa det gör målet mer verkligt!

  1:5 år efter 🙂

 5. Profilbild

  Förresten skönt å se att de tillåter sömntabletter. Har haft det på eget initiativ vid skiftgång i Sverige och var alltid lite nervös pga av att vi hade drogtester. Så skönt med en abetsgivare som ser förstår hur det kan vara med skiftgång.

  Har du undersökt melatonin som tillskott? Ämnet som frigöres i hjärnan när man ska sova. Vet att vissa tar det mot jetlag. Men behövs ju iofs inte med en medic å gå till.

 6. MrOffshore

  Mm tror de e nått sånt ämne i, för dom är inte på ngt sätt att man måste öka dosen för att få samma effekt osv. Vad menar du med att du ligger 1,5 år efter? Vart är du? 😉

  A muden i håret försvann. Använde sånt man tvättar bort olja ur händerna med.

 7. Profilbild

  Intressant sida! Är själv i banorna om att försöka ta mig offshore. Har tänkt på detta till och från i ett par år, (är 22 nu) och så sökte som fan här för ett tag sen och vart kontaktad av ett benanningsföretag som skulle hjälpa mig , dock börja jobba i oslo och få ut mitt DSB först och främst. Intervju imorgon , blir spännande. Har du några tips för att komma ut på plattform som elektriker? Tror du man behöver massa mer kurser förutom den obligatoriska helikoptercrashen ?

 8. Profilbild

  Nytt på Nortrain. Lunchen är gratis för studerande. Det tackar vi för 🙂

  • Fredrik

   Tack!! Det här löste problemet med råttan som har gjort total lock-down i vårt kök, ingen vågar gå in där längre. (Rasmus)

 9. Profilbild

  får du lön det 4 veckorna du är hemma? eller får du en mega lön som täcker upp för 1,5-2 månader i taget?

  • Profilbild

   Som fast anställd får vi månadslön + alla tillägg om man vart på jobb. Ibland passar det så att man har varit hemma nästan en kalendermånad, då får vi bara grundlönen utan tillägg. Gissar att det är samma på de flesta företag?

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.