Meny

Svenska sidan om offshore

Bye bye Nortrain

Det var med ett brett leende som man idag betalade 72 kr T/R till skolan. Det var nämligen sista gången jag var där!! Hade redovisning av min C-uppsats och lite adjösnack med lärarna. Redovisningen gick bra jag hade skrivit om ett spännande företag som heter TCO och deras produkter. Dom har nämligen en ny spännande teknik som dom säljer till Nordsjön, nämligen brunnpluggar som är gjorda utav glas!

Lärarna och rektorn tyckte det hela var intressant och jag lyckades få betyg B (A är bäst) på min uppsats. Det är jag självklart väldigt nöjd med! Hade skrivit ca 25 sidor och lagt ner många timmar på arbetet, både med att besöka företaget och skriva ihop allt sen.

Det känns väldigt skönt att jag nu kan lägga dessa studier bakom mig och bara fokusera på hemflytten och mitt arbete! Det har verkligen varit en lång och kämpig resa att bli klar med fagskolan! Jag lyckades iaf göra färdigt fagskolan på bara 1,5 år när normal lästid är 3 år. Det är jag väldigt stolt över! Är inte avundsjuk på dom vännerna jag har som tänkt börja skolan till hösten. Fyfan va många timmar man suttit med skallen nergrävd i böckerna och åkt den 30 min långa bussresan varje dag ut till skolan.

Hur som helst så måste man ha haft 2 års praktisk relevant erfarenhet för att få ut sin examen. Jag har bara haft 19 månader så jag måste tyvärr vänta till november innan jag får mitt diplom. Men men inte hänger jag läpp för det, allt är ju klart så nu är det bara att vänta ut tiden.

Fick dock reda på en intressant sak idag när jag pratade med rektorn…
Från nästa termin som startar i augusti så kommer det bli väldigt svårt att ta prov utöver dom som är schemalagda. Det är egentligen största anledningen till att jag blivit klar så snabbt att jag kunnat läsa ämnen hemma och sen åka till skolan och bara skriva provet. Från och med augusti så kommer det kosta 500 kr per prov som man vill ta utöver det som är schemalagt. FYFAN snacka om att kunna ta betalt! Påtal om det ämnet så såg jag en bra artikel på offshore.no som beskriver hur himla dyrt det är att läsa på borrskola bara för att kunna få jobb på däck. Jag håller helt och hållet med artikeln!

Nästa vecka flyttar jag hem till Stockholm igen! Har inte varit hemma sen nyår och det ska bli helt underbart att få träffa familj och vänner igen! Tvivlar på att någon på Nortrain kommer läsa detta men jag vill ändå tacka dom anställda där en gång till. Dom gör ett grymt jobb och jag har alltid blivit väldigt bra bemött under dom dryga 2 åren jag studerat där.

MrOffshore

Arbetar som roustabout i Nordsjön. Även haft anställning som kaksoperatör och roughneck. Har jobbat offshore sedan mars 2012.
MrOffshore

Senaste inlägg av MrOffshore (Visa Alla)

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.