Meny

Svenska sidan om offshore

Dagen D är här

Idag är det äntligen dags! Kom tillbaka till Stavanger för 3 veckor sedan och har bara gått och väntat på den här dagen. Är så nöjd nu och taggad att komma igång igen!
Galet att det gick nästan 5 månader att komma tillbaka i arbete efter att jag klämde tummen på sen-sommarn. Väskorna är iaf packade och klara. Har i vanlig ordning en bag med bara arbetskläder såsom skor och allt man har på sig under kjeledressen (den orange dräkten). Den andra bagen består av kläder, neccesär och PC. 

Är alltid lite halvnervöst när man packar ner laptopen om den kommer överleva där i tills man ska packa upp den igen. Nu har jag dock en PC-väska som skyddar lite extra plus att jag ska inte göra transfer på olika flygplatser för att komma till heliporten den här gången. Man har ju sett hur dom behandlar väskor på flygplatserna så det gäller att packa smart då.Eftersom det är första turen ut för den här firman så ska jag möta min kontakt på Heliporten och bli tilldelad min ”buddy”. Denna buddy ska vara min fadder under provturen och lära upp mig osv. Dom flesta drilling-crew brukar ha så att första veckan jobbar man natt och andra veckan dag-shift. Jag hoppas att det är så här oxå, då blir det förvisso ett Jobbigt första dygn när man ska ställa om. Men däremot är kroppen van vid ”dagtimmar” när man väl kommer iland sen vilket är det bästa.

Kommer uppdatera så gott jag kan där ute så ni kan känna min lycka! Nu ska jag strax hoppa på bussen som går ut till flygplatsen och heliporten så wish me luck =)

MrOffshore

MrOffshore

Arbetar som roustabout i Nordsjön. Även haft anställning som kaksoperatör och roughneck. Har jobbat offshore sedan mars 2012.
MrOffshore

Senaste inlägg av MrOffshore (Visa Alla)

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.