Meny

Svenska sidan om offshore

Datum för provtur

Yes Yes Yes nu känns allt grymt kul! Stod och lagade mat då telefonen ringde och jag fick besked om att min provtur är satt den 30:e januari. Glädjeskutt gånger tusen!!!!!! =)

Blir utresa från Stavanger så det är skönt att slippa flyga på morgonen, utan jag kan enkelt ta bussen bort till heliporten som det kallas. Eftersom det är nästan 3 veckor kvar tills det är dags ska jag försöka resa offshore via mitt gamla jobb. Ska ringa henne imorn och höra.

Eftersom när man är offshore måste man vid hemkomst ”vila” hemma en tredjedel av tiden man va offshore innan man får resa ut igen. Så bästa hade ju vart att resa imorn och komma hem den 25:e och vila 5 dagar och sen göra provturen men det blir nog svårt 🙂 Ska endå ringa och kolla om dom kanske har nått jag kan göra som inte är 14 dagar utan kortare.

Fick idag brev på posten att jag klarat alla 4 offentliga examen också! Inga plugghästbetyg men nu har jag det ur-värlen iaf. Man måste nämligen ha klarat alla 4 innan man får sin examen på fagskolan.

Är så brutalt taggad nu att bara Jobba Jobba Jobba hela detta året! Vill ut och lära mig saker och börja min klättring på karriärsstegen. Har satt ett högt mål på att spara ihop en summa pengar detta året som man så småningom kan investera i en lägenhet. Och som ni förstår så krävs det en del jobbande för att tjäna pengar.

MrOffshore

MrOffshore

Arbetar som roustabout i Nordsjön. Även haft anställning som kaksoperatör och roughneck. Har jobbat offshore sedan mars 2012.
MrOffshore

Senaste inlägg av MrOffshore (Visa Alla)

5 Kommentarer

 1. Vad kommer vara dina arbetsuppgifter när du börjar arbeta?

 2. Mestadels kranlyft på riggen samt av/på supplybåtar när det kommer leveranser. Skal även göra en kurs som rökdykare fick jag veta igår så det blir en del fystester som jag planerar att slå rekord i.

 3. Okej det låter kul med rökdykare alltså, lycka till!

  Jag är lite inne på att söka Vg2 Brønnteknikk, är det lätt med språket?

  • Det klarar du galant, språket! Kändes ovant i början bara för mig iaf men man kommer in i det.

   Det e sjukt bra grund å stå på om du tar Vg2 – bra tänkt!

 4. Gött mos! Hoppas allt går bra på provturen, vi vill ha fler svenskar ute på plattformarna 🙂

  Har själv varit på ett par riggar som varit vid kaj för service. Jobbar med hydrauliksystem, flushing och trycktest mm. Har riggerkurs, har gått borr och brunn teknik och har nu börjat på fagskolan. Räknar med jobb vilket dag som helst 🙂

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.