Meny

Svenska sidan om offshore

Fortfarande inte offshore

Fortfarande inte offshore

Vilken vecka det varit. Mitt första besked om att jag skulle övertid var att jag skulle resa ut den 3 juli. Idag är det den 10 juli och jag är fortfarande hemma 🙂 drömscenariot var ju att åka ut och sen komma hem på fredag, sen direkt från Arlanda sticka söder ut till mitt landställe med kompisgänget. Jag fick i måndags besked om att vi skulle höras på onsdag för att kanske resa ut fredagen. Då ställdes jag för ett väldigt jobbigt beslut…

Skulle jag välja dom grymma pengarna det hade gett att spola tankar i 5 nätter? Eller skulle jag välja helgen med mina 8 närmsta vänner, som säkerligen lär bli en av dom bästa helgerna på året!?

Jag velade som attan fram och tillbaka men sen ringde jag iaf upp jobbet och sa att jag avstår övertiden ifall det blir utresa fredag. Jag tillade att jag gärna jobbar övertid resten av året men just denna helgen är helig för mig 😀 hon förstod och frågade om jag kunde tänka mig att åka på måndag om det blir aktuellt? ”Självklart!” svarade jag. Blev sen uppringd idag om att det blir måndag utresa. Känns galet bra!! soooooFörst en kanonhelg med vännerna, sen massa nätter övertid direkt efter!

Då har jag mitt parkettgolv och TV betald i nästa månad 😛 Vet dock inte än om flighten på måndag är tidig eller på eftermiddagen. Hoppas ju på det sistnämnda så jag kan flyga från Arlanda samma dag och slippa hotell osv. Men det får jag veta imorgon.

Blir iaf samma typ av jobb som jag blogga sist om. Pit cleaning innan man börjar använda den nya brunnvätskan som är så dyr. Hörde av en kollega på riggen oxå att vi vann safety awarden! Riktigt najs! Det var ju på dag 89 av 90 när vi reste hem sist, så samma natt kom vi alltså i mål 😛 blir spännande att se vilka slags priser man kan välja mellan.

Veckan har annars varit kanon! Att det varit närmare 30 grader i hela Sverige har väl inte undgått någon?! Jag har solat, badat och varit ute mycket i det fina vädret. Hoppas det håller i sig under helgen, sen på måndag när jag reser ut får det gärna spöregna igen 😉 ska uppdatera när jag är där ute och har vänt på dygnet till natt. Önskar alla en trevlig helg och att ni som är sugna på att höra LIVE från erfarna offshore folk anmäler er till ITC Roadshow i sommar!

MrOffshore

Arbetar som roustabout i Nordsjön. Även haft anställning som kaksoperatör och roughneck. Har jobbat offshore sedan mars 2012.
MrOffshore

Senaste inlägg av MrOffshore (Visa Alla)

7 Kommentarer

 1. Profilbild

  Hur blev det med träffen i stavanger? fortfarande aktuellt eller är den planen skrotad?

  • MrOffshore

   Hej Viktor! Vi har diskuterat att eventuellt ha träffen i början av september. Då är det säkerligen bra väder fortfarande men främst för att en ny grundkurs då har hållt på 1 månad på Nortrain. Vet att det blir ett par svenskar i den nämligen…
   Återkommer med datum senare. Du kommer väl vara i Stavanger under hela hösten?

   • Profilbild

    Låter som en bra lösning! Kul att det blir av iaf 🙂

    Säg tid och plats så kommer jag 🙂

    Ja blir kvar här i Stavanger tills jag får jobb offshore 😀

 2. Fredrik

  Vi jobbar på det, tänkte vänta till efter semestrarna och de flesta är tillbaka i stan igen. Den blir nog hos oss! 🙂

  • Profilbild

   låter jättebra 🙂 ser fram emot det!

  • Profilbild

   Jag tittar gärna förbi om jag inte måste jobba just den dagen.

 3. Profilbild

  Denna bloggen har ju blivit en vardagsblogg hehe. Handlar ju bara om hur mycket pengar du tjänar och din lägenhet… Var länge sedan det kom något relevant før dom som söker jobb offshore!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.