Meny

Svenska sidan om offshore

G20-kurs

G20-kurs

Då var man tillbaka från Trondheim och har avverkat ytterligare en kurs som man behöver ha som roustabout. Det var min sista kurs så nu räknar jag med att det blir mycket jobb framöver!

Landade i Trondheim på onsdagen och då blev de inte mycket mer än att checka in på hotellet och gå ut på restaurang för att få i sig en matbit. Blev lite thaimat som jag är så förtjust i.

Torsdagen började vi kursen och det var bara jag och 5 personer till i blandade åldrar. Nån från båt, 3 från rigg och 2 st som tog kursen privat för att kunna få jobb offshore. Torsdagen blev bara teori, inte så mkt mer å säga om det. När vi avrundade kring 15-tiden så var det väldigt bra väder så jag stack ut på upptäcktsfärd för att se mig omkring. Trondheim var en väldigt vacker stad med mkt äldre byggnader. Den kändes t.o.m större än Stavanger vilket jag inte trodde när jag kom dit.

Fredagen blev det teori och prov innan lunch. Sen uppkörning efteråt med en kran på en lastbil. Nu har jag kortet och måste bara se till att få i mig 40 timmars praktisk körning och dokumentera det. Kurs hölls på ett hotell med konferrensdel och vi blev helt överösta med fika och god mat – trevligt!

Flygresan hem blev en stressig grej! Det var sån kö ut till flygplatsen så jag kom fram till flygplatsen 14 min innan flyget mot Oslo skulle lyfta! Blev lite Usain Bolt där genom alla gates för att tillslut hinna på planet sist av alla. Visste innan att det var sista planet mot Oslo den dagen så jag ville inte missa det kan jag lova!

Kursen hölls av företaget KIS Kompetanse och jag fick en bra känsla av han som höll i det. Proffsig liksom. Den hade alla möjliga kurser för just kranar. Även G5 för dom som vill bli kranförare offshore 😉

MrOffshore

MrOffshore

Arbetar som roustabout i Nordsjön. Även haft anställning som kaksoperatör och roughneck. Har jobbat offshore sedan mars 2012.
MrOffshore

Senaste inlägg av MrOffshore (Visa Alla)

Inga Kommentarer

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.