Meny

Svenska sidan om offshore

Halvt skift

Halvt skift

Som jag längtat efter denna stund! Har precis slutat jobba och nu ska vi vila fram till klockan 23 då sista halv-skiftet på 8 timmar börjar. Då jobbar vi hela natten och kliver av kl 07, sedan ere rätt hem!! Eller mot land iaf 😉
Har inte skrivit något sen före orkanen så det har hänt en hel del sen dess. Stormen i sig var en ganska speciell upplevelse. Några av plattformarna bredvid var helt nedsläckta och evakuerade.

Som väntat gjorde vi inte mycket den dagen. Rätt coolt vare dock att se dom gigantiska vågorna och hur havet ser ut då det blåser 100 knop! Vi lekte lite och kastade pappersflygplan i medvind, det gick inte att se vem som vann… Alla flög iväg utom räckhåll hehe 🙂 Dagen efter stormen blåste det över 80 knop och vi får egentligen inte köra kranen då. Vi gjorde det iaf och det kändes inte helt tryckt om jag ska va ärlig men men. Blir så när ett av högsta hönsen säger ”det är för stark vind för kranlyft… men casingen måste upp på boredekk!”.

På riggen bredvid där dom har produktion så har man även ett flamtorn där man bränner gas som inte är användbar. Tornet har brunnit konstant under turen förutom då det var storm. Av en händelse var vi uppe på helikopterdäck när dom skulle tända det igen. Gasen släpptes då ut och raketer skickades upp underifrån och antände toppen av tornet. Jag visste ju att det inte var ngn stackare som gick dit med tändare direkt men inte exakt hur dom tände, nu fick man lära sig det oxå!

Riktigt skönt att ha fått hela 10 helikopter landningar under denna tripp. Mest pga all shuttelhelikopter, som tar folk till och från hotellet här ute på Nordsjön. Så nu har jag passerat 20 helikopter landningar med råge och kan nu på pappret vara HLO, helicopter landing officer. Självklart är man inte redo för det än i praktiken! Har varit en del kvinliga svenska piloter som landat hos oss oxå!
Screenshot_2013-12-08-21-34-04
Jaja nu ere 7 timmar kvar till sista lilla skitet börjar så jag ska väl släcka ner lite. Ska bli så vansinnigt najs att komma hem nu! Har knappt varit hemma senaste månaden pga dom 10 dagar övertid jag hade precis före den här turen. Blir till å komma in i julstämning och umgås med familjen. Hög prioritet är att träffa min systerdotter och besöka Gamla Stans julmarknad! 😛

MrOffshore

Arbetar som roustabout i Nordsjön. Även haft anställning som kaksoperatör och roughneck. Har jobbat offshore sedan mars 2012.
MrOffshore

Senaste inlägg av MrOffshore (Visa Alla)

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.