Meny

Svenska sidan om offshore

Helikoptern gick sönder

Helikoptern gick sönder

Nu har det passerat ett helt gäng dagar sedan förra uppdateringen, mycket har hänt sedan dess. Har senaste dagarna haft ett helvetes stress och det har hettat till en hel del bland folk på riggen. Framför allt här om dagen när vi fick 3 helikoptrar på en eftermiddag. Då var vi tvugna att sluta lyfta grejer upp till drill floor och springa upp på helidekk. Detta medförde givetvis att mycket blev stillastående som vi sen fick stressa ikapp. Var nästan så två personer rök ihop i slagsmål i kafferummet haha!

Vid en av helikoptrarna så hade vi satt in folk och bagage och gett klartecken att han kunde lyfta. Han gjorde det men efter ca 4 meter upp kom han ner igen för att dörren inte var stängd ordentligt. Det visade sig att den gått i lås för att han som stängde den hade gjort fel. Som tur var var det inte jag haha 🙂 piloten blev iag tokig och börja skrika där på däcket. Inte för att man hörde ett skit, helikoptern va ju igång.. Men han va svensk så det kändes lite extra i hjärtat 😉 På tal om Sverige så va OS finalen i hockey ingen höjdare! Hade spart massa ”pappersarbete” sedan gårdagen bara för att kunna sitta i pausrummet vid TVn och skriva dom. Och se matchen lite samtidigt. Ush det vill vi bara glömma! Men silver är ju oxå bra som man som svensk alltid tycker haha.

Annars har allt rullat på rätt smärtfritt. Ingen taco i fredags va en stor besvikelse men all tårta jag ätit nu ikväll fick ta igen för det hehe. Farligt när det goda finns i obegränsade mängder… längtar så in i norden efter min lön som kmr i slutet av februari nu. Den kommer bli grymt med tanke på övertiden jag hade förra turen när de va storm.

Bokat flyg hem oxå på tisdag och som vanligt tog men ett som blir jäääääävligt tajt att hinna med. Blir å köra en Usain Bolt från heliporten till incheckningen på flygplatsen igen haha 😀 men det har gått bra förr! Orkar bara inte missa de flyget och behöva vänta 3 timmar på nästa liksom. Flygplatser är verkligen värsta platsen att vänta på tycker jag!strö

Har bekantat mig med en riktigt ung driller här ombord. Killen började på samma rigg när han va 17 år som lärling. Idag 8 år senare är han driller och bara 26 år gammal!! Riktigt inspirerande måste jag säga! Hans enda hemlighet var att bara köra på och jobba hårt. Hade inte gjort nån direkt övertid genom åren men han höll hårt i detta att bara ta 15 min paus och 30 min lunch. Som faktiskt är det ”enda” vi har rätt till när vi är offshore. På däck har vi som regel sammanlagt 2 timmar paus per dag liksom. Jag vill upp på boredekk känner jag men är samtidigt nervös för det. Det är verkligen avsevärd skillnad på hur hårt man måste jobba där jämfört med på däck. Men vänder man på myntet så leder det till att man lär sig saker, dagarna går snabbare och givetvis lönelyftet!

Har även fått höra via 2 polare i samma företag att dom nu avancerat upp som roughnecks. Det innebär att det finns ledig plats på deras gamla däck crew… får se om man får något samtal i nästa vecka när man kommer hem… Imorn jobbar vi 07-15 sen 23-07 till tisdag innan det är dags för HEMRESA!! Fan längtar tills man får lyssna på Thunderstruck när man kliver av på Arlanda som jag alltid gör 😛20140223_192726

MrOffshore

Arbetar som roustabout i Nordsjön. Även haft anställning som kaksoperatör och roughneck. Har jobbat offshore sedan mars 2012.
MrOffshore

Senaste inlägg av MrOffshore (Visa Alla)

3 Kommentarer

 1. Profilbild

  Minst sagt inspirerande, keep up the good work! 🙂

  • Profilbild

   Precis som du säger Jonas

 2. Profilbild

  väldigt rolig läsning 🙂 man blir grymt taggad på att få komma ut !

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.