Meny

Svenska sidan om offshore

Hem imorn

Nu är det mindre än ett dygn kvar tills man är hemma igen! Gud så skönt det ska bli att komma hem igen. Är sliten både mentalt och fysiskt så ska ladda ner nån bra serie och bara ligga i soffan hela första dagen vid hemkomst.

Inatt kliver vi på vårt sista skift kl 04-12 sen går helikoptern runt 14. Landar på Arlanda strax efter 19. Bir en lång dag det men man är ändå pigg eftersom friperioden börjar.

Skulle verkligen kunna tänkt mig att jobba med det crewet jag vart med nu. Har haft riktigt roligt med dom + att dom är i min ålder oxå.

Har lärt mig väldigt mycket angående borrningen eftersom detta varit i början av brunnen när rören är som störst. Lite speciellt sätt att jobba på och framför allt mycket tyngre. Längtar tills jag får avancera och börja jobba uppe på drill floor, även om man lär va ännu mer sliten efter dom arbetsdagarna.

Idag har det varit kalasbra väder och alldeles för varmt. Har vi ”tur” så kommer dimman inatt och vi blir tvungna att stanna kvar på riggen och vända dygnet igen till natt-skift. Inte för att det lär va speciellt kul så, men övertid tar jag gärna emot! Det var dimma för en vecka sen på alla service-personals bytesdag. Då kom helikoptern ut till riggen, såg inte ens helikopterdäck genom dimman, och återvände sen till Stavanger igen. Då vare mkt griniga folk ombord kan jag lova men dom lär inte gnälla när lönen kommer sen!

På TVn i hytten kan man välja en kanal så man får titta när undervattensroboten arbetar nere vid brunnhuvudet på havsbotten. Intressant att se hur dom jobbar tycker jag och ibland kommer det förbi stora fiskar. Den som styr en sån robot kallas för ROV-pilot och det har jag funderat på att bli i framtiden, men tyvärr ere nog mkt jobb på båt oxå vilket inte attraherar mig alls. Vill ju kunna sova utan att rulla runt i sängen och bli sjösjuk 🙂

Jaja dags att slötitta lite på TV nu innan läggdags. Håll tummarna för mig att det blir dimma 😉

MrOffshore

Arbetar som roustabout i Nordsjön. Även haft anställning som kaksoperatör och roughneck. Har jobbat offshore sedan mars 2012.
MrOffshore

Senaste inlägg av MrOffshore (Visa Alla)

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.