Meny

Svenska sidan om offshore

Hemma från Snorre

Då sitter man nu på den lilla flygplatsen Florø en bit norr om Bergen. Somnade på helikoptern och tänkte nu blogga lite innan man flyger vidare hem till Stavanger.

Det har vart helt fantastiskt att jobba 2 veckor ute på Snorre B och de känns lite tråkigt att man ska hem nu.
På bilden ovan ser ni alla riggarna på norsk sektor som ligger utanför Bergen. Snorre B som jag var på ligger högst upp som ni kan se.

Har verkligen lärt mig otroligt mycket den här turen då jag var ute och jag blir mer och mer övertygad om att jag verkligen kommer trivas i det här yrket! Ingen dag är den ena lik. Ibland kan man ha så lite å göra att man inte ens behöver byta om, utan då är man kvar inne i boligkvarteren och typ sitter med ansiktsboken….. :D Och andra dagar kan det va så mycket att man knappt hinner äta lunch och står med olja över hela kroppen svettig som en gris.
Blev tyvärr ingen övertid för mig, men jag e sjukt glad att få vart ute 2 veckor endå! Tydligen var det så många som skulle hem så statoil tog in en extra helikopter och då klämde dom in mig och en till från vårt crew.


Har verkligen världens bästa arbetsplats måste jag säga! :P Tänk hur fridfullt det är att stå vid ett par klippor och se ut över havet? Så har jag varje dag fast jag står 40 meter upp i luften. Dom flesta dagarna har det varit soligt med nått enstaka moln bara. Så nice !!

 
Fick ju även testa på hur det är att va matförgiftad på plattformen. Blev då ”instängd” på rummet och var tvungen att stanna där 24 timmar efter att jag spytt. Riggens läkare kom ner med mat till mig och ska säga er en sak! Det jobbiga med att va magsjuk var inte att spy utan de va hur små portioner man fick till varje måltid. hehe :D Alltid lika fascinerande hur folks uppfattning av ”stor portion” är :D
Fick mig en trevlig träningskompis på riggen från Nya Zeland. Han var i min ålder och hade oxå flyttat till Norge för att börja jobba offshore. Väldigt häftigt att höra hans uppfattningar om branschen och oljelivet, mindre kul att få bekräftat för sig själv hur värdelös man är på att prata engelska hahah
:D
 
Denna turen jag var på riggen körde dom flamtornet en del. Det var häftigt! Det är ett torn där man bränner gasen som kommer upp från brunnen och det är ingen liten flamma kan jag säga! Över 20 meter hög och jag överdrivet inte! Den sprutas ut på toppen av ett torn som säkert sträcker sig 50 meter ovanför riggen. Trots avståndet så blir det riktig varm strålningsvärme från flamman, bra när man jobbar natt 


Nu är det iaf 2 veckor kvar tills skolan börjar igen. Och då ere våra 2 sista skolveckor innan sommarlovet. Jag har en planlagd examen och en till examen som jag väljer själv att göra nu. Har ju som sagt läst ikapp massa ämnen denna termin så jag ska slippa göra dom till hösten. Är riktigt nöjd med mig själv över det måste jag säga, det har spart mig många kronor att göra så.

Skolan ska sluta 1 juni för mig men kan bli senare om man reser ut på jobb igen, får ta det lite som det kommer. Men ber till alla högre makter att jag är ledig på midsommar.

MrOffshore

Arbetar som roustabout i Nordsjön. Även haft anställning som kaksoperatör och roughneck. Har jobbat offshore sedan mars 2012.
MrOffshore

Senaste inlägg av MrOffshore (Visa Alla)

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.