Meny

Svenska sidan om offshore

Hemma grönskar det

Hemma grönskar det

Idag är förmodligen den bästa morgonen på alla 6 veckor man har på sitt rullande schema! Morgonen man vaknar upp och inser att man ligger i sin egen säng och nu har 4 veckor ledighet framför sig! Helt obeskrivligt skönt!! Minns när jag jobbade som säkerhetstekniker hemma i Sthlm förut, då tog jag bara ut 2,5-3 veckor semester varje sommar. Inte för att jag saknade saker att göra men mina pengar räckte inte till för att göra roliga saker längre än så 🙂 Hade den vanan att alltid spara mina sista 2 veckor och ha dom ”ifall att”… Nu ser allt annorlunda ut.

Hemresan igår gick väldigt bra. Hade en timme på mig att knata från heliporten till flygplatsen så jag slapp springa mig svettig som ja oftast gör. Hamnade givetvis mellan 2 fetton så man fick sitta där som en packad sill men det gjorde ingenting – för min friperiod hade börjat 😀 När vi landade med helikoptern så slås man av att det verkligen blivit grönare. Så fint att se grönt gräs igen haha. Samma när jag kom hem så har det blivit markant grönare överallt – Trevligt! 🙂

Har en hel del spännande projekt att pula med (svenska ordet 😉 ) under den här friperioden. Ska installera inbrottslarm i min bästa kompis nybyggda villa. Ska köpa lägenhet!! (hehe) Sen ser man mycket fram emot nationaldagen då de blir fiske med boysen ute i skärgården, för den dagen är ju dom lediga oxå 🙂 Sen matfestivalen i Kungsträdgården blir ju en succé som vanligt oxå räknar jag med! Smaka på Sthlm heter den. Det skal även knåpas ihop en ny logga och med tiden en ny fräsch hemsida. Ser fram emot att se slutresultatet där!

Saker jag ska överkonsumera nu…body radio

 • Se Trafik-Sthlm / Nyhetsmorgon och njuta av god frukost
 • Sova ut varje dag
 • Gå i skogen – är inte doften fantastisk under försommaren?
 • Besöka min kära mormor och guddotter
 • Träffa vänner igen
 • Lyssna på podcasts. Body Radio och Filip&Fredrik är mina favoriter
 • Handla kläder/mat i butiken när alla andra jobbar
 • Klippa mig. Gör alltid det direkt när ja kommer hem från sjön

Hemligheten
Sen under denna turen offshore så kom det fram på crewet att jag driver MrOffshore-hemsidan. Det var en kranförare som vi hade första veckan ist för vår vanliga (som va sjuk) som fick ett tips av en annan kollega på riggen. Han såg sambandet när jag skrev om renoveringen i köket och att det fanns en svensk på crewet hehe 🙂 Så nu vet dom grabbarna jag jobbar med om att jag har den här hemsidan. Det var aningen synd tycker jag då jag gärna hade fortsatt skriva anonymt. Men dom tyckte väl mest det va kul att den fanns och ingen av dom hade sett sidan tidigare.
Men ska man hårddra det så lär knappast någon där gå in och följa vad som händer hehe.. Tvivlar på att andra i branschen gör det oxå. Jobbar man själv med det och har lång erfarenhet så är det knappast intressant att höra om vad en roustabout är med om på jobbet 😀 Men för alla er som inte varit offshore ännu är det givetvis spännande kan jag tänka mig?

Är så avundsjuk på vår kranförare oxå. Han va sjuk första veckan och sen kom han till dag-veckan. Han blev sen tillfrågad om att stanna kvar när vi reser hem och självklart gjorde han det. Han får nämligen övertid + väntetid för det 😀 Eftersom när du är sjukskriven är du ju ”på jobbet” och då ska allt över dina 14 dagar räknas som övertid. Jag bad om att få stanna oxå men dom hade redan plockat in folk från resurspoolen.
Ha de bra nu ska jag ha friperiod !!! 😀

MrOffshore

Arbetar som roustabout i Nordsjön. Även haft anställning som kaksoperatör och roughneck. Har jobbat offshore sedan mars 2012.
MrOffshore

Senaste inlägg av MrOffshore (Visa Alla)

9 Kommentarer

 1. Profilbild

  Kul mannen du har kommit dit du velat tycker det låter gott så som ni har det ta vara på tillfället nu UNDERSKATTA inte värdet av att göra ingenting,lyssna på allt som man inte kan höra och ha det bra…….jag själv söker så mycket det går med det jag har i bagaget vi får se om det räcker…….mvh peter.

 2. Profilbild

  Välkommen hem igen! Tack för dina intressanta inlägg och hoppas du får en skön ledighet. Med vänlig hälsning, Garfield20A

 3. Profilbild

  Härligt skrivet och välkommen hem! Den här gången nämnde du inte att sätta igång låten ”Thunderstruck” när du kliver av flyget. 😉

  • MrOffshore

   Haha vilken koll du har Emil! 😀 nää lyssnar nu mycket på Amaranthe, skön adrenalinmusik att lämna flygplatsen i, hehe

 4. Profilbild

  Hej. Kommer ihåg när du startade denna blogg ( det var väl när du precis hade flyttat till Norge om jag inte minns fel?!) har för mig att vi hade lite kontakt då(?), det måste väl vara 3-4 år sen? Kul att du körde på hela vägen och att du fick jobb 🙂 Ska försöka titta in här lite oftare än 3 års intervaller. ha det bra
  Mvh/ Ederkoppmannen ( Flashback)

  • MrOffshore

   Hejsan Ederkoppmannen va kul att du tittat in! Yes med en stark dröm är ingenting omöjligt.. Vi hade ju kontakt angående en intervju jag gjorde med dig om du minns det?

   http://mroffshore.se/intervju-med-ederkoppmannen

   Tack för att du ställde upp och lycka till i fortsättningen!

 5. Profilbild

  Sökte till utbildningen på nortrain i fredags , får se hur det går . Blev väldigt inspirerad av ditt skrivande .

  • MrOffshore

   Va trevligt att höra Ricky! Första steget mot drömkarriären! 😀
   Använde du dig av den svenska ansökningsblanketten från den här hemsidan så du får rabatten?

   • Profilbild

    Ja det gjorde jag . Det ska bli spännande med något nytt i livet . Det passar mig att jobba mycket på kort tid med en längre ledighet efter . Lönen verkar ju inte kass heller .

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.