Meny

Svenska sidan om offshore

Hemresa imorn

Sitter nu i hytten efter att ha ätit norska köttkakor till middag. Det är som köttbullar fast dom har storleken som en tennisboll ungefär. Riktigt gott med brunsås och lingon måste jag säga!

Det blev som sagt en dag extra för mig jämfört med resten av mitt crew jag jobbade med. Anledningen att jag var tvungen att stanna var att det fanns flertalet personer bland serviceföretagen som har varit på riggen i hela 3 veckor och då Måste dom skickas hem eftersom det är max.
Hur som helst är det dags imorn att ta helikoptern mot land på eftermiddagen och det ska bli riktigt najs att komma hem och sova i sin egen säng, träna på sitt ordinära gym, laga sin egna mat, se på mycket film och spela en del dataspel. Bara slappa och ha det bra helt enkelt!

Väntar mig iaf samtal inom en vecka där dom erbjuder mig fast rotation eller jobb i vikarpoolen. Fast rotation är givetvis det jag helst vill ha. Vikarpoolen är bra eftersom då blir det mycket jobb och säkert en hel del kurser när man är på land. Vill verkligen ha HLO-kursen som man måste ha för att få delta när helikoptern ska landa/avgå. Har nu varit med på 5 såna tillfällen och det är riktigt ballt!

Hur som helst, jobb från 07 till lunch imorn sen ere äntligen dags för hemresa! Ska inte ljuga och säga att jag blir ledsen om min hemresa blir flyttat igen eftersom då ökar siffrorna på lönekuvertet. Hoppas på att få lönen för denna provturen den här månaden eftersom jag ska betala min sista termin på fagskolan. Den sköna fakturan ligger tyvärr på 25 tusen norska. Iof gött eftersom det är min sista termin.

MrOffshore

Arbetar som roustabout i Nordsjön. Även haft anställning som kaksoperatör och roughneck. Har jobbat offshore sedan mars 2012.
MrOffshore

Senaste inlägg av MrOffshore (Visa Alla)

2 Kommentarer

  1. Profilbild

    Kul läsning. Är det tillåtet att fota på riggen? Skulle vara kul att se lite av hytten, matsalen osv!

  2. Profilbild

    Det är lite olika från rigg till rigg. Plattformen jag var på sist så fick man ha med sig mobilen så länge den stannade inomhus. Det är ganska höga restriktioner för att fota utomhus på riggen.

    Man kan få ta bilder men då måste man ansöka om lov

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.