Meny

Svenska sidan om offshore

Inflytt och Övertid

Inflytt och Övertid

Länge sedan man hade en sån häktisk vecka under sin friperiod. Fick nycklarna till lägenheten i måndags f m. Hela den dagen gick till att köra flyttlass, konka kartonger och montera möbler. Jag hade fått höra att jag eventuellt skulle offshore redan 2 dagar efter på onsdagen, därför ville jag inte börja riva väggen som jag hade planerat. Fick dock ett mail under tisdagen att det blev flyttat till nästa vecka. Då tog jag genast fram släggan och började riva 😀

Rev väggen på ca 2 timmar. Sen bar jag ut hela 2 kubik av betongen under dom följande 5 timmarna. Att jobba offshore 12 timmars skift är hårt men det var verkligen detta oxå! Dagen därpå bar jag ut resten och det blev till slut 3 kubik betong och 1 kubik trä som företaget Sortera sen kom och hämtade utanför min port. Ni som gjort detta vet att det dammar nå fruktansvärt. Tror jag sedan dess har städat lägenheten 3-4 ggr för att få bort de sista fina dammet. Riktigt tråkigt! 😉

Där väggen stod är det öppet spår i golvet så senaste dagen har blivit massa planering och eldragning i golvet. Ska ha en hantverkare här som bygger igen allt medan jag är offshore nu i veckan…vägg

Imorn går iaf flyget till Bergen (av alla ställen) och sedan ner till Stavanger där vi ska flyga en extra insatt helikopter. Reser som sagt ut på övertid och ska jobba 6 nätter med pit cleaning. Ser faktiskt fram emot att komma ut igen även om jag bara varit hemma 10 dagar. Det är liksom mitt andra hem nu. Sen bidrar det ju mycket att hemmaplan ser ut som en byggarbetsplats hehe. Där ute behöver man inte bry sig. Bara jobba sina 12 h sen får man allt serverat, fantastisk mat, städat rum och tvättade kläder 😛

Självklart gör jag denna övertidstur pga av pengarna. Jag menar det är högsommar hemma och pit cleaning kan säkert va ett av dom tråkigaste jobben man kan göra offshore haha 😀 men jag kommer le hela tiden! Pengarna behövs nu till nya lägenheten,  i det närmsta är det nytt parkettgolv och sedan nytt kök. Lyckas jag få en extra vecka varje friperiod så blir det inga problem, och så mkt kan jag verkligen tänka mig jobba nu när man har ett konkret mål igen.

Ska se till att skriva där utifrån hur en typisk dag ser ut på ett sånt projekt. Jag vet på förhand att vi ska tvätta tankar så dom blir rena från gammal brunnvätska. Man ska nämligen använda en väldigt speciell brunnvätska framöver nu i kompletteringen som kostar 200kr / litern, och är lika klar som vatten (till utseendet). Blir iaf skönt att man slipper både övning och säkerhetsmöte nu eftersom det alltid hålls på söndag morgon. Vi kommer ut söndag kväll nu 🙂EC 225

Sen hem igen på fredag och den helgen blir troligtvis den bästa på hela året! Då ska hela kompisgänget åka ner på mitt landställe och ha det kul. Åka båt, vattenskidor, grilla och njuta av sommaren! Om allt går som det ska landar jag halv 3 på Arlanda efter att ha jobbat natt hela veckan, så sticker  i direkt söderut sen! Hamnar i en Jävligt knivig sitts om jag blir tvungen att stanna längre än fredag. Visst kommer det ge ett bra klirr i kassan med extra dagar plus väntetid osv. Men då måste hela mitt kompisgäng ställa in dom planerna och vi får isf ta den helgen senare under sommaren. Men då riskerar det att inte bli av alls heller..

MrOffshore

Arbetar som roustabout i Nordsjön. Även haft anställning som kaksoperatör och roughneck. Har jobbat offshore sedan mars 2012.
MrOffshore

Senaste inlägg av MrOffshore (Visa Alla)

5 Kommentarer

 1. Fredrik

  Flyger också via Bergen imorgon, men åt andra hållet! När är du i Bergen? 😛

  • MrOffshore

   Kom faktiskt aldrig iväg hehe.. Det blev flyttat till ons nu

 2. Profilbild

  Pit vasking usch får mardrömmar av det ordet, men lite drägligare om det är på övertid iaf. Bommar mig med en vecka då, åker till bergen veckan efter.

  • MrOffshore

   haha ja hade det inte varit för pengarna så….. 😀 Märkligt att bara rätt summa pengar kan motivera en så mkt 😉

 3. Profilbild

  Jag är verkligen projekterfarenhet

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.