Meny

Svenska sidan om offshore

Inte den här gången heller

Inte den här gången heller

Senaste dagarna har varit fullt ös! Jobbat på bra och nästan fått tillbaka alla rör på plats igen. Det har varit väldigt mycket fram och tillbaka huruvida jag skulle få övertid eller inte. Länge sa dom att jag skulle få stanna till tisdag. Alltså 5 dagar ren övertid!! Det hade gett en extrainkomst på en dryg månadslön som man hade förr. Hur som helst så bestämdes det idag på morgonen att jag skulle resa hem och att en ersättare var på väg ut. Jaja man är Aldrig ledsen att åka hem direkt 😉 Nu ere bara 2 timmar kvar till helikoptern går in mot stavanger!

Dock så får dom brittiska klättrarna stanna säkert en vecka till. Verkligen alla på riggen vill ha hjälp av dom haha. Alla passar på att försöka utnyttja dom så länge dom är ombord. Jag är ändå sjukt nöjd med turen. Riktigt roligt gäng att jobba med och man har lärt sig mkt samt fått höra andra spännande offshore erfarenheter.

Landar på Arlanda ikväll och då kommer det bästa med hemkomsten, något jag alltid gör när jag landat. Sätter i hörlurarna och när man går av gaten lyssnar jag på ACDC – Thunderstruck. Då känner man sig helt odödlig när man samtidigt vet att man har ca 4 veckor framför sig utan krav! Jag ska dock vara ledig 5 veckor nu eftersom jag ska göra något speciellt i slutet av nov som jag kämpat länge med. Får se om jag berättar mer om det senare hur de gick.

Annars lär väl friperioden bli mkt lägenhetsvisningar och träning. Min syster dotter ska döpas och jag ska hålla tal för 50 pers. Det blir intressant hehhe 😀 Har tänkt att jag oxå ska skriva en artikel om kakshandtering och supplybåt. Tror många kan ha nytta av den informationen som inte haft sin första offshoretur ännu.

MrOffshore

Arbetar som roustabout i Nordsjön. Även haft anställning som kaksoperatör och roughneck. Har jobbat offshore sedan mars 2012.
MrOffshore

Senaste inlägg av MrOffshore (Visa Alla)

3 Kommentarer

 1. Profilbild

  tja fin blogg! jobbat som sjøingenjør i 5 år, och fick drømjobbet utan att søka det nyligen fast rotation på en gång som kontrollrums opertør i maskin, drømjobbet deluxe, hade de bra førut på supply men detta e bættre hehe, bra med høg utbildning ibland. dollarmillis om max 5 år

  • MrOffshore

   Häftigt grattis! Tror många skulle vilja höra mer om det. Har du lust att skriva ett gästinlägg?
   Du satt verkligen på ett fint cv som gjorde att du fick jobbet lätt? Fick du pröjsa GSK själv eller hade du den från supplybåt?

 2. Profilbild

  hej, tack!

  fint och fint vet jag inte, men har sjøingenjørsexamen och chief engineer certifikat. och har pysslat med många jobb føre sjølivet. och att jag hade tur.

  har inte betalat ett øre før något. jag hade IMO80 från falc nutec sen inna från supply och det enda som skiljer før att jobba på rigg ær att man ska ska ha heli vælt kursen.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.