Meny

Svenska sidan om offshore

Intervjun avklarad

Då var man hemma och välbehållen från intervjun :) Herregud jag har aldrig känt mig så speedad. Hade avtalad tid kl 12 vilket är då jag brukar avsluta min fasta, fick dock skjuta upp mat-fönstret till kl 16 ist idag.
Hur som helst så kom jag dit och vi var totalt 5 st som skulle intrvjuas. En var 34 och resten var i min ålder/yngre. Nån hade börjat fagskola som mig men jag fick intrycket av att jag var den enda som jobbat offshore tidigare – YES :D
 

Fick en 40 min lång presentation av företaget där vi fick veta allt det som jag ägnat hela helgen åt att plugga in från deras hemsida och diverse årsrapporter osv. Vilken waste av mig ;)
Sen vare dags för ett till typ IQ-test med 50 frågor på 12 minuter för att se att vi inte fuskat när vi gjorde det hemifrån. Som tur är fick jag bättre resultat idag haha :)
Intervjun gick iaf bra tycker jag. Alltid lite läskigt eftersom man inombords alltid tänker innan man besvarar en fråga; ”är detta vad hon vill höra?” :) Självklart vare vissa svar som man önskar att man hade formulerat annorlunda men det går ju inte att ändra nu.
Hade endå förberett mig som fan eftersom jag pratat med andra som blivit intervjuade vilken typ av frågor som kommer. Så jag hade ju mer lr mindre memorerat vad ja skulle svara på alla ”svåra” frågor. 
Absolut inte ljuga men endå viktigt att man bara kan säga svaret rätt ut utan att sitta å tänka i en kvart liksom :) Men det kom inga av dom frågorna jag trodde som tur var. Kände att jag gjorde gott intryck på henne så nu ere bara att vänta på att få besked – skulle ta max 14 dagar.

Blir jag antagen så får jag först en prövotur, sen vikarpolen. Vikarpolen innebär att jag är disponibel 8 veckor sen ledig 4. Under dessa 8 veckor får jag lön oavsett om jag jobbar lr inte men jag kan bli uppringd och ombedd att resa samma dag ut på rigg. Planen från företagets sida är att man ska göra två 14-dagars-turer på dessa 8 veckor man är disponibel.

Jag nämde att jag är väldigt intresserad att jobba mycket och att jag är singel, jul och nyår jobbar jag gärna osv. Det var som musik för hennes öron sa hon :D
Outfiten på intervjun blev jeans och en hösttröja. Av oss 5 som hade intervjuer så var vi 3 som var klädda ”vanligt” och 2 som var klädda för Stureplans VIPen :) Jag hade lite åger för hur jag skulle klä mig nämligen. Man ska ju klä sig ut efter det jobbet man söker så jag tror kavaj hade blivit lite over kill. Eller?

MrOffshore

Arbetar som roustabout i Nordsjön. Även haft anställning som kaksoperatör och roughneck. Har jobbat offshore sedan mars 2012.
MrOffshore

Senaste inlägg av MrOffshore (Visa Alla)

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.