Meny

Svenska sidan om offshore

ITC Roadshow del 3

ITC Roadshow del 3

ITC Boreskolen kommer göra ytterligare en Roadshow nu under sommaren. Det är tredje gången dom besöker Sverige och den här gången blir det Stockholm och Göteborg.

Vill du veta mer om offshorelivet och se en möjlighet att utbilda dig som oljearbetare bör du ta tillfället i akt och besöka en av dessa informations-träffar.

Klicka på bilden för att göra den större

Platserna dom besöker kan du se här nedan

Norge

 • Oslo              10 aug– Peppes Pizza, Karl JohanPizza Hut Klarabergsgatan

Sverige

 • Stockholm     11 aug – Pizza Hut, Klarabergsgatan 56
 • Göteborg       12 aug – Pizza Hut, Kungsgatan 25

Danmark

 • Aalborg          13 aug – O’Learys, Jomfru Ane’s gade

 

Här kan ni alltså få träffa några av personerna som jobbar på skolan och ställa frågor till dom om utbildning, jobbmöjligheter osv. Givetvis är det helt gratis att komma och lyssna på presentationen. Enligt hörsägen skal det även bjudas på pizza 😉

Själv så hade jag gärna kommit förbi men jag är offshore båda datumen som dom besöker Sverige. Därmed har jag varit på Nordsjön varje gång dom haft Roadshow. Hoppas de händer fler gånger om ni förstår vad jag menar… 😀

Klicka här! om du vill anmäla att du kommer på träffen!

Detta inlägg är sponsrat.

MrOffshore

Arbetar som roustabout i Nordsjön. Även haft anställning som kaksoperatör och roughneck. Har jobbat offshore sedan mars 2012.
MrOffshore

Senaste inlägg av MrOffshore (Visa Alla)

4 Kommentarer

 1. Profilbild

  Skulle Starkt avråda alla ”gröna” att gå på dessa möterna! Det ända dom gör är att försöka sälja Borebrönnteknikk og tekniskfagskola för hundratusentals kronor.. Som det ser ut nu för tiden så behöver du kanske 3-5 års erfarenhet offshore och ett relevant fagbrev. Även då kommer du få hålla på i några år att söka jobb inom drilling.

  ITC är kända för att lägga upp reklam på facebook, länka om det är något nytt fynd lr någon rigg som ska byggas etc. Då detta inte har något med drilling att göra är det i mina ögon falsk marknadsföring. Skriver du något kritiskt om dom eller kommenterar något negativt så blockar dom dig så du inte kan skriva mer.. ( hänt mig och många av mina vänner som varit kritiska i deras tillvägagånssätt)

  Tycker det er ganska dåligt av Mroffshore att låta dom göra reklam på denna sidan då han själv vet hur marknaden ser ut i dagen. Och det här med att plugga när det är nergång, jo visst det kan man göra men då ska man vet att det kommer inte bli något på minst 3 – 5 år. Och då tror jag dom flesta väljer andra vägar ut. Det är som sagt inte 2010 längre då man gick Borebrönnteknikk tog 5 turer offshore för ett bemanningsbolag och sen fick fast inom drilling utan fagbrev.

  Vill du ut offshore i dagsläget så ta relevanta småkurser som riggarkurset, trykktesting, boltetrekk mm.
  Det är dom kurserna som levererar den första turen ut och dom kostar tillsammans runt 30 000 kr och tar 3 veckor att ta. Kan lova er att det finns inte en ända som har kommit ut på grund av att dom bara läst Borebrönnteknikk.
  Kan själv säga att jag lärde mig sjukt mycket om branschen när jag lästa Borebrönnteknikk och det var bra att träffa likasinnade, men mycket mer en så är det in.

  Låter jävligt sur som vanligt men träffar så sjukt mycket folk som blivit lovade guld och gröna skogar av alla skolor som i slutändan står där med 100 00 i skuld och inte kommit ett ända steg närmare sin första tur.

  • MrOffshore

   Bra och uppriktigt inlägg Jovster. Sånt uppskattas!
   Tiderna är verkligen annorlunda nu det håller jag med om. Privatskolorna är ju verksamheter som vill gå med vinst så självklart marknadsför dom sig på många sätt. Detta lilla inlägg om att dom har Roadshow är ju dock bara information från min sida att dom kommer till Sverige? Jag har inte lagt någon vikt alls i huruvida man är garanterad jobb eller blir ”blåst på pengar”.

   Men absolut! Kurserna är extremt dyra och anledningen att dom klarar av att ta så gott betalt är ju att samtidigt sälja en förhoppning till folk att kunna tjäna grova pengar offshore. Man skulle varit norsk tonåring och gått kommunal skola, sen kommit ut som lärling 😛

  • Profilbild

   Helt riktig…Prøvde å advarere dere tidligere, men fikk bare pepper da.. Hold dere unna ITC..

 2. Profilbild

  Det er jo det jeg har prøvd å si hele tiden ang. ITC.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.