Meny

Svenska sidan om offshore

Kickstart på 2014

Kickstart på 2014

Sitter nu ute på Nordsjön igen. Väldigt skönt att vara tillbaka på jobbet efter 3,5 veckor hemma. Blev egentligen perfekt friperiod! Kom hem 10 dec sist så fick spendera den fina delen av månaden hemma.

Var knappt att man hann äta upp sin bakispizza igår innan det var dags att ta sig till Arlanda och flyga till Stavanger. Flög nu första gången med mitt silver bonuskort! Skön känsla att få sitta på rad 2, bli bjuden på läsk och rostbiff smörgås. Inte för att mackan smakade speciellt mycket men den var ju gratis till dom på främre raden hihi! Det engelska ordet Priority präglade oxå min bagagelapp. Alltid välkommet !silverkort-sas

Nyår va iaf sjukt lyckat och det känns bra att börja jobba direkt nu. Även decemberlönen var bra så spenderade jag alldeles för mycket pengar den månaden så nu blir det snål Ove stilen igen! Kul att det ramlar upp massa nya lgh igen på nätet så man kan gå på visningar när man kommer hem. Vill verkligen flytta nu!

Lite speciellt nu oxå på jobbet. Blev uppringd dagen före nyår, svarade med nervös röst. Ville ju inte missa nyårsafton! 😀 Så sa han iaf att jag skulle gå på däck istället för någon som var sjuk. Men här ute är ingen på däck sjuk. Så jag misstänker att dom ska pröva mig lite mer på boredekk som roughneck. Ser jag fram emot isf! 2 första dygnen nu när man vänder till natt blir tunga men oxå lärorikt kommer det vara för mig. Jag har ju en del förhoppningar att om jag får fast rotation som roughneck så kanske företaget betalar mig retroaktivt för alla kostnader jag själv betalade för min fagskola. Den klumpsumman in på kontot skulle helt klart höja mina båda mungipor… 😀 men men den som lever får se

Denna riggen har jag iaf varit på 2 ggr tidigare. Statoil är med och roddar så maten är kalasbra! Allt är oxå nytt och fräscht vilket man alltid gillar!

Känner att det kommer bli ett väldigt spännande år detta för min del! Nu har man bra ruljans på jobbet, rutinerna och vardagslivet som oljearbetare! Nu gäller bara att fortsätta jobba hårt, spara så mkt man kan så kommer det här året sluta ännu bättre än 2013 gjorde. Blir även kul att följa den andra skribenten här på bloggen. Fredrik som börjar Nortrain nu i februari tillsammans med ca 20 andra svenskar. Följa han och deras resa mot sina drömjobb! Det är även Fredrik som byggt ihop den här hemsidan så snyggt! Kontakta gärna honom om ni oxå behöver hjälp med att bygga hemsida till något.

MrOffshore

Arbetar som roustabout i Nordsjön. Även haft anställning som kaksoperatör och roughneck. Har jobbat offshore sedan mars 2012.
MrOffshore

Senaste inlägg av MrOffshore (Visa Alla)

3 Kommentarer

 1. Profilbild

  Hej . kul att höra tankar från ett råskinn ute på Nordsjön..
  Säker väldigt spännande och utmanande jobb. är nog inte alla som har lust att utsätta sig för den utmaningen..
  Lycka till..

  hälsn. Tommy.
  väntar med spänning på hur det Fredrik kommer att gilla den här utmaningen.. / Dad

  • MrOffshore

   Hehe råskinn vet jag inte om jag är men tack ändå! 😉 Fredrik kommer det gå bra, han har rätt inställning och bygger rätt grund med vg2

 2. Profilbild

  Gött ifall du får prova på roughneck. Lycka till!! 🙂

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.