Meny

Svenska sidan om offshore

Klämskadan

Sitter nu hemma i lägenheten i Stavanger efter nästan 2 veckor ute på riggen Scarabeo 8 som ligger en timme med helikopter utanför Hammerfest i nord-Norge. Tyvärr blev det ingen fridfull och rogivande helikopter-flight hem från plattformen dock.

Hade 3 nätter kvar att jobba innan det var dags att resa hem nä olyckan skedde. :( Klockan 23 klämmer jag tummen i en tryck-tät dörr som slår igen snabbt. Allt gick så fort!
Det första jag hinner tänka är att ”detta är inte bra!!”. Kommer jag få bestående mén tänker jag och ser direkt på tummen efter att vi tryckt upp dörren. Som tur är har klämskadan träffat mellan nageln och ”böjleden” så jag drar slutsattsen att detta kmr läka med tiden.

Vi springer upp till medic och hon tar beslutet att jag måste in på sjukhus snabbt för att rädda såret och nagelfästet. Så en ambulanshelikopter hämtar mig direkt och kl 02 är jag på sjukhuset. Där får jag hela tumnageln bort-ryckt av en läkarstudent som säkerligen var yngre än jag är..! Röntgen visar sen att jag brutit av den yttre delen av tummen :(
Spenderar hela morgonen och dagen på sjukan för att sedan göra operationen på kvällen. Läkaren har nu satt in 2 stavar i tummen för att hålla den lösa biten på plats och stavarna ska jag ha i ca 4-5 veckor. Ska nu äta antibiotika i 10 dagar och efter det får jag se om man kanske iaf kan kliva på benträning, men jag tror att det kmr dröja 5-6 veckor innan jag ordentligt kan greppa skivstänger och hantlar igen :(

Är så sjukt ledsen just nu att detta har hänt men samtidigt glad att det inte gick värre och att man blev av med fingret tex
Hade verkligen den perfekta planen upplagd att jag bara skulle hem och vila 5 dagar (man måste vila en tredjedel av tiden man va offshore innan ny resa) sen resa ut igen 2 veckor. Då hade jag haft pengar så de räckte och blev över att bara fokusera på skolan och träning fram till tävlingen. Nu sitter man ist här nedbruten och sjukskriven i 5 veckor + att jag inte kan träna på lika lång tid troligtvis.

MrOffshore

Arbetar som roustabout i Nordsjön. Även haft anställning som kaksoperatör och roughneck. Har jobbat offshore sedan mars 2012.
MrOffshore

Senaste inlägg av MrOffshore (Visa Alla)

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.