Meny

Svenska sidan om offshore

Lite förklaring

Och det är precis det jag har gjort nu. Sedan början av 2012 har jag suttit varje helg ca 4-8 timmar per dag och läst, läst, läst och läst. Varje fredag jag inte haft jobb på basen så har jag stuckit till skolan och skrivit ett eller två prov.

Då kommer en liten uppdatering av läget i karriärslivet nu då :) Mycker händer i marknaden och det ser väldigt lovande ut ur alla aspekter. Mitt mål att klara fagskolan på 2 år kommer säkerligen gå att ro i land.

Då har man gått fagskolan nu i 2 månader och gud så mycket som hänt! Ska bara tillägga att under dessa 2 månader så har jag bara vart i skolan på lektioner 4 veckor.

Skolan är nämligen upplagd så att du
jobbar offshore 2 veckor (om man har sånt jobb)
går skolan 2 veckor och
är ledig 2 veckor.

Och så håller fagskolan på i 3 års tid och kostar 25 000 norska kroner per termin. Mycket pengar kan man tycka och det är det oxå! Dock om man har jobb i Nordsjön ska är det inga problem att betala det. En sak som jag tog reda på väldigt tidigt var att om man läser en massa ämnen hemifrån och bara tar proven i skolan så kan man ju på så sätt korta ner sin studietid och där med Spara en hel del pengar.

Med det provet jag skrev idag (som gick väldigt bra) så har jag på sidan av det vanliga skoltempot ”jobbat in” en hel termin vilket betyder att dessa 3 år är nu bara 2,5 kvar för min del.


Jag har alltså gjort en egen besparing på terminsavgift, ett halvårs boende och levnadskostnader i Stavanger. Detta känns underbart och därför skall jag unna mig en läsk ikväll :) självklart light men endå. Håller mig borta från sötningsmedel i den mån ja kan då det verkar negativt på matsmältningen (som är extra viktig nu under deff).

En sak som verkligen har testat mitt psyke den här veckan är det att det är många i klassen som börjar få jobb nu. Till en början så får jag (tyvärr) tankar som ”hur kan han få och inte jag?!” och ”jag har bättre CV än han” osv men då gäller det att backa bak ett steg och se på situationen objektivt! Detta gör jag alltid när jag känner att jag har en attityds-svikt.
Genom att se på situaionen utifrån så förstod jag verkligen att det är ju underbart att alla får jobb! Det innebär ju att jag själv kommer få det När som helst nu :P Hade ju varit väldigt illa om ingen fick jobb haha..

Sen kanske man ska tillägga att det verkligen inte är ”alla” som fått jobb men man upplever det så ibland :)

Hade en lärare denna veckan som har 15-års erfarenhet från Nordsjön som undervisade otroligt bra och intressant! Han kom från Halliburton där jag skulle vilja jobba, går allt som planerat så kommer jag åka ut på min första tur för just Halliburton nu i mars.
Marknaden är verkligen på gång nu märker man!! Riktigt spännande tider säger alla :P

MrOffshore

Arbetar som roustabout i Nordsjön. Även haft anställning som kaksoperatör och roughneck. Har jobbat offshore sedan mars 2012.
MrOffshore

Senaste inlägg av MrOffshore (Visa Alla)

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.