Meny

Svenska sidan om offshore

Mål och Drömmar

Mål och Drömmar

Nu har man varit hemma i 5 dagar och hunnit vila upp sig ordentligt. Känns så himla skönt att vara tillbaka i Sthlm! Åka kommunalt, trängas med folk. Gå och julhandla längs Drottninggatan. Slå på radion och lyssna på Stockholmstrafiken hur kaos det är för alla billister. Jag är helt ärlig nu faktiskt! 😀 Alla normala människor hatar givetvis sånt och det gjorde jag oxå förut. Men idag blir jag bara så påmind varje gång om hur fantastiskt jobb och liv jag har skaffat mig tack vare mitt jobb offshore!
Eftersom jag är 100 % ledig när jag är i Sverige känner jag ingen stress över allt sånt utan jag kan lugnt gå och julhandla utan att ha bråttom. Eller ta ett senare tåg eftersom jag inte har någon tid att passa osv. Låter konstigt jag vet men varje gång en sån situation uppstår så stannar jag bara upp och ler inombords.

På julafton har jag varit hemma exakt 2 veckor. Det betyder att jag egentligen redan nu kan bli uppringd och utskickad igen över jul / nyår. Jag sa till tidigare i år att jag gärna jobbar julen men nu känner jag att det vore skönt att vara hemma oxå! Så kommer inte ringa och tjata om att få jobba 🙂 Vad jag kan se i kalendern så ere bara 2 röda dagar i den norska almanackan så då blir ju inte pengarna någon dragningskraft heller. Vi får se vad som händer. Om dom skickar ut mig över julen så är mina schemalagda arbetsdagar förbrukade för denna 8-veckors-period. Då har jag antingen väldigt lång ledighet eftersom den perioden följs av 4 veckor ledigt. Eller så får jag övertid direkt om dom behöver mig igen. Jag hoppas ju på det sistnämnda!

Igår var jag med om något intressant. Var ute och åkte julbords-båt kring öarna här i Sthlm. Otroligt god mat och i väldigt gott sällskap! Men vi började diskutera detta med mål och drömmar. Där skiljde det sig otroligt mycket på folks åsikter. Alla i sällskapet är egentligen typiska knegare om man säger så. Goda arbetare med bra betalda jobb (sett till svenska löner). Inga fisförnäma akademiker men några har klättrat en bra bit upp till chefsroller osv. Och det som förvånade mig var att det i princip bara var jag vid bordet som satte upp tydliga Mål och Drömmar!

Några satt t.o.m med åsikten att man ska inte sätta några mål för man blir bara besviken och livet blir ändå aldrig som man tänkt sig!? Jag vet inte vad jag ska säga om det egentligen, då känner nästan så starkt att varför ska man leva om man inte har drömmar att uppnå saker eller komma nånstans? Bara traska på i livet och ”se vart man hamnar” kan man ju inte göra?? Livet är ju till för att utvecklas och utforska nya nivåer osv. Blir lite märkligt nu känner jag, ska inte skena iväg för mkt hah! 😀 Men visst blir livet säkert inte Exakt som man tänkt sig – Men självklart kommer du hamna högre om du sätter mål än om du inte sätter några mål alls!?citat

Kan bara se till mig själv. När jag var runt 18 år började jag få en dröm inom mig att jag ville ha ut mer av livet än bara ekorrhjulet. Jag ville tjäna mycket pengar men ändå inte jobba dygnet runt (som många rika gör). Ledig vill man ju vara mycket så man kan njuta av pengarna man tjänat. Där hade jag mina 2 huvuddrömmar som jag Skulle uppnå! Jag visste inte hur det skulle gå till men jag Skulle uppnå det! Idag anser jag att jag har det. För er som läser detta kanske jag inte tjänar mkt eller är ledig mkt men jag jämför ju givetvis med folk som jag umgås med. Fram till idag har jag haft väldigt många ideer hur detta skulle uppnås och jag har även provat på en hel del projekt som inte gått så bra. Men nu har jag iaf det som jag drömde om. Bra lön och mycket ledighet!

Så att som mina bekanta inte sätta mål i livet det skulle för mig va som att inte leva. Jag skriver ner mina mål för varje månad, år och 5 år. Hörde nånstans för länge sen att bara 3 % av världens befolkning skriver ner sina mål/drömmar. Och dessa 3 % som gör det presterar bättre än resterade 97 % av folket. Vilken sida vill man stå på? Jag tror aldrig att livet blir exakt som man tänkt sig men sätter man mål så blir det iaf nånting.
Många av er som läser den här bloggen har som mål att jobba offshore. Många kommer ge upp när dom inser hur mycket tid och pengar det kostar att få det jobbet. Och några kommer tycka att det är värt det och göra den uppoffringen som krävs! Man kan alltid skylla på saker och ibland funkar det helt enkelt inte pga andra saker som finns i ens liv, men i slutändan behöver alla göra samma sak. Gå in för det!
Sen är ju allas mål olika självklart. Vissa strävar ju högre än andra. För mig är jobb offshore det bästa jobbet i världen men jag har många vänner som det inte alls attraherar ett dugg. Det viktiga är väl att man har sina egna drömmar som man vill uppnå och verkligen jobba för dom.

Tycker bilden nedan är så jäkla klockren! Det vet alla som slitit länge med något. Under resans gång dyker det upp hinder som gör att man för justera sitt mål eller tänka om. Men om slutmålet är tillräckligt starkt så finner man ett sätt att nå dit!road-to-success1

MrOffshore

Arbetar som roustabout i Nordsjön. Även haft anställning som kaksoperatör och roughneck. Har jobbat offshore sedan mars 2012.
MrOffshore

Senaste inlägg av MrOffshore (Visa Alla)

9 Kommentarer

 1. Profilbild

  Hejsan , jag strävar oxå efter att komma ut och jobba offshore ! Har gått kursen gsk ( med simulerad heli krasch
  Precis fått ett DSB godkännande för o jobba i Norge.
  Har även försökt o gå en elsäkerhrtskurs online , men sidan strulade så d har inte blivit av än. Eftersom d är elektriker jag vill jobba som därute.
  Men tänkte höra om du tror att man ändå kan söka jobb o ha tur å få det så företaget bekostar diverse kurser. O är de bara rekryteringsfirmor man ska kontakta lr även hivudföretaget ?

  • MrOffshore

   Tjena Fredrik!
   Kul att du vill ut offshore. Jag tvivlar dock starkt på att företagen bekostar kurser på dig innan du blivit anställd hos dom. VG2 är ofta obligatoriskt och det är den som kostar. Efter det kan man få jobb och isf få lite kurser men grovjobbet måste man tyvärr göra innan man får jobbet.

   Lycka till !

 2. Profilbild

  Mycket bra skrivet mroffshore. Inspirerande verkligen 🙂

 3. Profilbild

  Fantastiskt skrivet!

  Kul att man känner igen sig så mycket i det du skriver. 🙂

  Hoppas jag själv om något år kan sitta och njuta i samma sits medans kompisarna gnäller om att allt suger med sina jobb:)

 4. Profilbild

  Jättebra skrivet!

 5. Profilbild

  Kom själv på rätt sent att jag ville offshore, tackade nej till jobb när jag var 20 dum som jag var. Men kan inte annat än hålla med om att vi har ett drömjobb! Skulle egentligen sitta i helikoptern nu men tack vare vädret blir det julbord på fridays och en natt på hotell 🙂

  • Profilbild

   Ni är alla inspirerande och goa gubbar 🙂 God Jul på dig Pusher o Mroffshore.

 6. Profilbild

  Mmmmmmmmm sen hkp =. massa sprit underbart med julbord innan utresa. Har vi tur blir det ingen hkp förns onsdag:D

  • Profilbild

   Låter fint det. Casha in lite extra med 😉

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.