Meny

Svenska sidan om offshore

Mera jobb!

Då var man ute igen på Snorre B för att rocka loss  :D Blev uppringd på norges nationaldag och tillfrågad om att resa ut dagen efter för att gå nattshift. Självklart gjorde jag ju det :P
 
Första gången jag jobbar natt och det var riktigt najs måste jag säga! Hade avlämning med dag-jobbarna strax före 19 och det var full borning så vi hade en hektisk natt framför oss, kanon! Kl 00 var det ”lunch” och då serverades samma som till middag som var kl 18. Eftersom det var fredag så vare nån riktigt fin lammfilé – MUMS!
Natten gick bra kände jag, vara bara viktigt att gå och ta en kaffe då man blev trött. Dock framåt 04-05 så var jag så trött att ja övervägde att hoppa från deck haha, som tur var så försvann det sen eftersom solen gick upp ungefär då.

Var en härlig känsla faktiskt eftersom det e färre om jobbar natt än dag. Så riggen känns helt tom på folk när man går runt. Coolt oxå när solen helt gått ner och man tittar bort i horisonten så ser man bara bäcksvart överallt förutom dom andra riggarnas lampor och eldtorn.
Ser inte ut att bli fulla 2 veckor dock eftersom vi bara har ett par hundra meter kvar att borra på den här sektionen. Men men sjukt najs ere att gå natt iaf :P Blir på ett sätt bra att komma hem lite tidigare eftersom då hinner jag med dom sista proven osv i skolan innan sommarlovet.

Fick ju min första offshore-lön för ett par dagar sedan. FYFAN så skönt säger jag bara!! Det blir den bästa sommaren någonsin hehe, ska dock spara det mesta eftersom jag ska köpa lägenhet inom en väldigt överskåderlig framtid.

Träningsmessigt så blir det 2,5 dagar vila i följd eftersom jag håller på å ställer om dygnet till natt nu. Men imorn jävlar ska vikterna slungas! Sömn är sjukt viktigt för återhämtningen så vill inte riskera nått. Nu är det lördag vilket brukar vara den bästa dagen på veckan om man är matglad, så om 2 timmar ska jag upp till matsalen och se vad som erbjuds till middag (min frukost), sen p´åt igen! jobba jobba jobba

MrOffshore

Arbetar som roustabout i Nordsjön. Även haft anställning som kaksoperatör och roughneck. Har jobbat offshore sedan mars 2012.
MrOffshore

Senaste inlägg av MrOffshore (Visa Alla)

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.