Meny

Svenska sidan om offshore

Glad Midsommar

Glad Midsommar

Då har man spenderat sin första Midsommar offshore. Det var speciellt då den dagen betyder mycket för mig och den känns lite helig. På något sätt avbildar midsommar den svenska sommaren på en enda dag. Fick under lunchen plåga mig själv och se facebook flödet fullt med folk som hade fint väder med god mat, god dryck och gott sällskap. Saknade familjen lite extra faktiskt. Men det är vad det är, detta yrket har sina för- och nackdelar så bara att gilla läget.

Midsommarafton bjöd och andra sidan på en del häktiskt arbete så man hade inte allt för mkt tid att fundera över det. Dagen började med träning strax före 04 till 5 ungefär. Sen dom 2,5 första timmarna skruvade vi på protectors på drill pipes som skulle sändas i land. Protectors är skydd som sitter i varje ände av rören och skyddar gängorna. Jag är extremt vältränad men får ändå goda känningar i handlederna efter en sån session. Hur som helst så händer de nått galet med ngt test i brunnen så vi får besked om att sluta skruva på dom för rören kanske ska ner i brunnen igen. Kul med dom bortkastade timmarna 😉

Sen hade vi båt 3-4 timmar där vi både tog upp cargo och skickade ner back load till båten, som sen ska tillbaka till land. Det var mestadels containrar som var tommq och vi hade tömt på kjemikalier dagarna innan. Under lunchen hade jag givetvis min lilla bords midsommarstång framme 🙂 ingen norrman firar midsommar så alla trodde jag fyllde år haha.

Eftermiddagen bestod sen av helikopter. Där klev alla passagerarna av, sen fick 4 av dom kliva på igen och resa hem. Dom 4 skulle nämligen göra nått servicejobb ombord som blev inställd pga nått annat test i brunnen som inte gick bra. Gud va snöpligt! Tar att man inte jobbar inom service 😉 strax innan vi klev av skiftet så kom en helikopter till ut, den hade endast med sig en pop joint, ett litet rör/tool som dom behövde i brunnen nu när det blev ändrade planer.

Annars flyter dagarna på. Stegräknaren visar ca 10 000 steg per dag, har mejslat fram ett snyggt sexpack nu inför friperioden som blir mycket beach 🙂 company man ombord fyllde år här i veckan så då bakade kroppen en stor tårta som var utformad som en kvinnokropp i röd bikini. Kocken är tydligen konditor oxå. Han är riktigt bra! Lägger alltid undan extra ägg till mig och kyckling, kalkon osv man kan ta och göda kroppen med hehe..monpool

Blev uppkallad på Bargens kontor oxå igår. Då tänkte jag direkt ”yes nu ska han fråga om jag vill jobba över en vecka”. Men det hela handlade bara om vilka mål jag ska ha under året… vi båda var eniga om att roughneck på drill floor är bra stt sträva mot, men sånt handlar ju även om att det ska bli platser lediga. Jag trivs som fan på min rigg nu så vill helst inte gå nån annanstans och det sa jag till honom oxå. Barge Engineer är alltså chefen över marina avdelningen, alltså chef över kranföraren och sen mig. 🙂

Jaja lördag idag och hamburgare till lunch och biff till middag ser man fram emot! Snart är det onsdag och hemresa 😛 hoppas alla hade en bra midsommar! För mig kändes det inte som den dagen men jag har mycket kul att se fram emot i friperioden som kommer!

MrOffshore

MrOffshore

Arbetar som roustabout i Nordsjön. Även haft anställning som kaksoperatör och roughneck. Har jobbat offshore sedan mars 2012.
MrOffshore

Senaste inlägg av MrOffshore (Visa Alla)

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.