Meny

Svenska sidan om offshore

Nu är man anställd!

Underbar känsla i kroppen nu! Blev uppringd och fick mail med info om vad det innebär osv. Nu är jag iaf anställd i vikarpoolen som det kallas. Det är steget man gör innan man får fast rotation på en rigg. Nu kommer jag gå

8 veckor disponibel
4 veckor ledig

Under mina 8 veckor som disponibel så är ju företagets mål att skicka ut mig på jobb 2 ggr följt av en 4 veckors ledighet så att man i princip jobbar 2/4 som fast anställda. Men eftersom man inte har fast rigg nu så blir det såhär och jag kommer troligtvis få åka ut till olika riggar. Detta ser jag som något väldigt bra eftersom man då får ännu bredare erfarenhet av olika sätt att göra saker på. Jag kommer troligtvis få göra en del kurser hoppas jag på oxå nu i vikarpoolen.

Kurser behövs givetvis för att klättra i företaget snabbare men framför allt för att jobbet blir roligare när man får göra fler saker på riggen än att bara va ”en i mängden”. Behöver även ha lite kurser för att få min examen från fagskolan jag läser.

Är riktigt laddad att resa ut och börja jobba igen nu! Tog en 2-3 dagar av soffliggande efter att man kom hem i torsdags att känna sig helt utvilad i kropp/huvud men nu är jag verkligen utvilad. Har ett ämne som heter Trykkontroll 2 i skolan nästa vecka. Ska bli helt underbart skönt när det provet är skrivet och inlämnat för då återstår bara ETT ENDA ämne för min del.

Har lyckats ordna en fin hyresrätt hemma i Stockholm och jag planerar att flytta hem till 1 juni till Sverige igen. Drygt 100 dagar kvar dit vilket ska bli väldigt härligt. Känns som att tiden kommer gå fort.

MrOffshore

Arbetar som roustabout i Nordsjön. Även haft anställning som kaksoperatör och roughneck. Har jobbat offshore sedan mars 2012.
MrOffshore

Senaste inlägg av MrOffshore (Visa Alla)

2 Kommentarer

  1. Profilbild

    Stort grattis till tjänsten 🙂

  2. Profilbild

    Skönt att se att din kämpaglöd och seriositet lönat sig. Bra jobbat! Ger inspiration.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.