Meny

Svenska sidan om offshore

Ny rigg och förlorat bagage

Ny rigg och förlorat bagage

Då sitter man på hotellet igen då. Fick samtal i fredags om att jag eventuellt skulle offshore på tisdag men inget var bestämt. Vi skulle höras av igen på måndagen och det gjorde vi. Killen jag ska ersätta som roustabout är sjukskriven men hon visste inte hur länge ännu. Blir skönt att göra en ”normal” tur på däck för en gångs skull. Inte gjort de på mina 3 senaste turer så!

Blev iaf flyg måndag kväll via oslo. Självklart var första flyget försenat så jag hann precis med flyget till stavanger. Tyvärr gjorde inte mitt bagage det så nu sitter jag på hotellrummet med endast mobil, plånbok och surfplatta 🙂 fick som tur va ett litet tröstpris av SAS som innehöll lite toalettartiklar samt en vit t-shirt i storlek XXL haha. Om väskan kommer ikväll så tar jag den bara imorn bitti på väg till heliporten. Om den dock kommer senare till stavanger än min helikopters avgång så måste jag nog tyvärr invänta  mitt bagage. Har ju liksom alla kläder och kontaktlinser i den!

Vet inte om jag ens blir ute 2 veckor nu men jag räknar med det. Hade gärna haft nån dag extra hemma då jag typ nu börjar känna mig lite återställd efter dom 10 nätterna övertid jag kom ifrån i onsdags natt.

En trevlig grej oxå är att jag är en T/R resa från att bli uppgraderad till SAS Bonuskort Silver! När man har det går det snabbare att tjäna poäng på varje flygresa (som jobbet ändå betalar). Jag tror även man får sitta i främre delen av planet oxå med det kortet? Eller så ere bara dom med guldkort kanske? Har iaf skrapat ihop 16500 poäng vilket inte är så himla mkt eftersom alla mina flygbiljetter är så billiga. Men någon sa att kring 50 000 poäng så kan man flyga till usa gratis! Och det är spännande tycker jag! Jobbet betalar resorna och efter många bäckar små så kan jag unna mig en semester med gratis flygbiljetter.

jaja nu är jag supertrött så ska sova. Stor dag imorn då jag ska besöka en ny rigg vilket blir spännande! Eller rättare sagt riggen är inte ny, men det blir första gången för mig som jag ska jobba där. God natt!

20131125_220021

MrOffshore

Arbetar som roustabout i Nordsjön. Även haft anställning som kaksoperatör och roughneck. Har jobbat offshore sedan mars 2012.
MrOffshore

Senaste inlägg av MrOffshore (Visa Alla)

13 Kommentarer

 1. Profilbild

  Men, vilken osis… hoppas du får väskan i tid så du kan åka ut i morgon 🙂
  Kan vara bra att komma ut innan onsdag i alla fall. Ska tydligen blåsa som sjutton

 2. Profilbild

  Ja bonusresorna är en trevlig guldkant, snart fått ihop en t/r till new york för mig och sambon. Men tyvärr får du inte sitta fram med silverkort, om du inte köpt en fullflex biljetter då.

  • MrOffshore

   Wow Pusher! Hur många poäng krävs för NY T/R? Lät coolt!
   Aj då ingen bättre service med silverkort alltså? Får invänta guldkortet ist 😛

 3. Fredrik

  Vet ni om man blir nollställd varje år eller har man kvar sin nivå? Har rest hem två gånger och är en bra bit på väg till silver jag med 🙂

  • Profilbild

   Ja det räknas på årsbasis.

 4. Profilbild

  Hallå Mroffshore. Hur kommer det sig att du hoppar mellan olika riggar? Är det fortfarande genom samma företag? 🙂 Hade gött offshore

  • MrOffshore

   Det e för att jag inte fått någon plats i ett crew än. Är i resurspoolen som det kallas. Då får man resa på extra arbete eller hoppa in när andra personer på fasta crew är sjuka.

   • Profilbild

    Ok ok. Hur går det då?! Så du vet aldrig till 100 procent när du ska ut och knega? 🙂

    • MrOffshore

     Nopp inte till 100% men det har varit ganska precis 2-4 ändå. Det är så dom försöker lägga upp jobben så man inte ska ha en skitjobbig månad följt av 7 veckor ledighet 🙂

     • Profilbild

      Låter bra att dom lägger upp det så.Du får ett telefon samtal när det är dags eller hur går till? 🙂

 5. Profilbild

  Tack för info om kurserna som bl a Nortrain ger. Vad har åldern för betydelse för insteg i denna bransch? Om jag är 40 år och lägger 80 000 på VG2-utbildningen är det risk att jag är för gammal för att komma ut på sjön?

  • MrOffshore

   Rent spontant så ja, du är för gammal för att komma in i drilling. Men nu vet jag inte din bakgrund heller…. kanske kan vara intressant att kika på ngt inom service annars om du verkligen vill offshore?

   • Profilbild

    Tack för tips. Kollar service då.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.