Meny

Svenska sidan om offshore

Ny utresa

Ny utresa

Då har tiden kommit att resa offshore igen. Är riktigt taggad efter 4 veckor hemma i friheten. Det har varit en innehållsrik friperiod som jag tänkte summera lite för intresserade. Men först vill jag säga en sak. TACK alla ni som läser bloggen och utnyttjar informationen som finns på den här hemsidan!! Ni som delar med er av era erfarenheter på forumet är ännu bättre! Älskar att få mail från folk som säger att deras liv blivit bättre pga informationen på den här hemsidan! Vi gynnar alla varandra av att hjälpas åt sprida infon till fler som är intresserade.  Stort tack iaf till alla ni som besöker sidan.

Hemma

Hemma blev det väldigt mycket träning, träffa vänner och njuta av det sjukt fina vädret som varit sista veckan. Hade bästa telefonsamtalet med min bästa kompis igår. Han sitter i bilkö med 35 grader i bilen och svettas ihjäl, han frågar då vad jag har för mig. Svaret blir ”varit och tränat, ätit lunch i solen och nu ska jag sola och lyssna på musik”. Har man drömjobbet eller vad?! Va på 1 års kalas för min kära gud dotter som jag älskar så mkt! Så kul att se henne förändras från månad till månad. Gav henne bara en generös slant på sparkontot och nån liten klänning från Polarn & Pyret. Dröjer väl några år tills hon kan uppskatta riktiga presenter tror jag 🙂 Lite synd ere att man blir borta nu när alla andra polare hemma har långhelg i samband med Valborg. Men det är en del av jobbet. I Norge är inte 1 maj röd dag heller. Det tillägget hade man gärna tagit emot… Så till årets näst största besvikelse….. Hittade en perfekt lägenhet vid Globen tunnelbana som verkligen var prisvärd! Idag har det varit budgivning och jag vann 20140210_170507budgivningen på ”ynka” 2 725 000kr! Äntligen är helvetet över med att dela hyresrätt med en annan! Nää då när jag landar i stavanger får jag reda på att säljaren ville avsluta fort så dom satt redo med han som lagt nästa högsta budet och skrev kontrakt 🙁 Nästan så jag ville berätta sanningen att jag har lånelöfte på 3,2 milj och gett han lite ångest. Var hur som  helst riktigt synd. Hade haft rätt låg månadskostnad och utan problem kunnat amortera 100 tusen per år, som alltid varit min tanke för att få ner kostnaden på sikt.

Jaja det är väl bara fortsätta leta. Lär säkerligen bli en tripp till Spanien när jag kommer hem om 2 veckor. Måste göra något annst känner jag! Börjar få lite panik över min boendesituation. Men men imorn går helikoptern mot riggen! Blir sjukt nice att komma ut till kock mat, alla kollegor och leva det häktiska livet ombord igen! Återigen tack alla som lämnar fina kommentarer och bidrar till att sidan växer. Överväger att dra ihop en liten offshore träff i huvudstaden till sommarn för att träffa likasinnade sköna människor. Någon som skulle dyka upp? 😀 En natt på Rica hotell väntar nu iaf, älskar detta hotellet! Stört bra frukost och typ 300 meter att gå till heliporten imorn bitti..

MrOffshore

Arbetar som roustabout i Nordsjön. Även haft anställning som kaksoperatör och roughneck. Har jobbat offshore sedan mars 2012.
MrOffshore

Senaste inlägg av MrOffshore (Visa Alla)

18 Kommentarer

 1. Profilbild

  En offshore träff låter väldigt spännande!!
  Kul att få träffa människor med liknande mål 😀
  Jag hade nog iaf dykt upp!

  Tråkigt att höra att du är så missnöjd över din nuvarande boendesituation. Men de är ju bara en tidsfråga innan det löser sig.

  Tack tror jag inte räcker för att beskriva den uppskattning man känner över all hjälp man fått från dig via info på denna hemsida. Så snarare vi som ska vara tacksamma för att du orkar med att dela med dig 😀

  • MrOffshore

   Jo du har så rätt Viktor, det löser sig.. som allt annat som är värt att kämpa för så stöter man på många hinder längs vägen innan man når sin dröm 🙂
   Mm en liten träff under en fin sommarkväll vore trevligt ja. Får se hur sommaren utspelar sig så knåpar vi ihop något fram i aug/sept kanske

   • Profilbild

    Styr upp en träff här i Stavanger i stället. Många av oss på Nortrain lär ju spendera sommaren här 😉

    • Fredrik

     Det är det som är planerat 🙂

 2. Profilbild

  Det er deilig å se at dere svensker tar feil i blant 🙂

  Selvsagt er 1. mai ”rød” i Norge, så du kan se fram til litt ekstra lønn den dagen

 3. MrOffshore

  Haha jaha fan va bra! Tack Öyvind du har gjort min dag 😛

 4. Profilbild

  Verkar som ni har ett spännande och bra betalt jobb. Vad skulle ni rekommendera mig som är 28 bast och jobbat med nattklubbar hela mitt liv. Bra tränad och tycker om extrema arbeten. Hur skall man gå till väga vilken kurs eller kurser o var söker man mm. Sjukt tacksam för svar!

  Mvh Tim R

  • Profilbild

   Tjena Tim! Om du börjar med att läsa igenom bloggen och dom andra flikarna så kommer du finna väldigt många svar… 🙂

 5. Profilbild

  Trist med lägenheten :/ Kan verkligen relatera till bilkösituationen då jag numera kollar nyheterna från kl6-8 medans lillgrabben leker i sängen och mitt favoinslag är ”stockhlmstrafiken” 😀 Låter rätt kul ed en träff skulle absolut kunnna tänka mig att dyka upp.
  Är ”offshore” med just nu fast vi ligger till kaj, klassing…..urk…

  • MrOffshore

   Haha va skönt Pusher att det finns flera som njuter av detta! Måste vara den perfekta skadeglädjen eller hur? Spännande att ligga på verft, sover ni på hotell i närheten då eller hur funkar den biten? Är väl vanligt fenomen att det dricks en del öl under såna arbetsperioder när man har möjlighet till det 😀

   • Profilbild

    Bor på riggen, men om 2 veckor flyttar vi in i baracker, lyxigt värre…. nja första helgen var det några som kom till kontrollen och blåste över 1 promille. så nu har det blivit stenhård 0 tollerans på alkohol :/ Gör inte så mycket men hade vart trevligt med 1 öl eller 2 i helgen. Fick reda på att jag var den lyckligt utvalda att stå en vecka övertid med.. väldigt blandade kännslor iom lillgrabben hemma.

    • MrOffshore

     Okej okej. Förstår dig ang övertiden. Men som jag förstått så är det inte allt för många tillfällen per år man får chans på 3 veckors turer så känner man att cash är viktigt så får man väl passa på?

     • Profilbild

      Som en liten input:

      Stämmer det att det finns större möjlighet till övertid om man jobbar på inom service företagen?

     • Profilbild

      Beror helt på hur vanligt det är med överid, har vissa crew ombord som kanske får 1 vecka totalt per år och slåss om. Medans vissa får nästan varje gång, hade nästan 6 veckor förra året. Men har bytt crew nu så blir mycket ovanligare framöver. 🙂

 6. Profilbild

  Fan vad tråkigt med lägenheten, synd att du inte hann fixa det innan utresan… :/ Det går inte alltid som man vill men nya chanser kommer! 🙂 En träff tror jag på, vore riktigt najs och jag tror jag skulle dyka upp, det är vad jag känner nu i alla fall! Jobbet på rigg måste bli så mycket mer najs nu när vädret börjar bli bättre och varmare 🙂

  • MrOffshore

   Kul att höra att vi skulle få ihop ett gäng vid en träff! Men då kanske stavanger är bättre plats att hålla detta? Har en natt i stavanger i slutet av juli där man säkert kan styra upp något med andra admin Fredrik..

   • Profilbild

    Låter som det vore lättare att samla ihop folk då de flesta redan är här.

 7. Profilbild

  En offshore träff skulle var trevlig. ser det som ett tecken på att du kommer hitta en nice lägenhet i Spanien i stället.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.