Meny

Svenska sidan om offshore

Offentliga examen

Idag skrev jag min sista offentliga examen. För att få slutföra fagskolan måste man ha fått godkänt i alla 4 offentliga examen i Petroleum. Det var riktigt mycket folk idag som skrev och inte helt förvånande så gick jag först av alla igen. Känns lite smått oroligt att lämna in provet först av alla ca 300 personer som skriver men är man bra förberedd så varför sitta där i onödan?

Jag har förberett alla examens hemma på PCn innan så att jag ska slippa sitta där och stressa sen. Man får nämligen ha med sig PC och ALLA hjälpmedel är tillåtna utom kommunikation (internet). Detta gör det ju tämligen enkelt att förbereda sig gott inför varje prov. Man vet på ett ungefär vad provet ska handla om så man skriver det mesta hemma sen tar man med sig PCn till provet och skrivet om det utefter detta års ”case”. Man får ett ”case” på varje prov, typ att något har hänt på riggen eller i brunnen sen ska du skriva vilka åtgärder du hade vidtagit liksom.

Dom 4 examens-proven är
1. Leting, boring och komplettering
2. Produktion och brunnunderhåll
3. Tverfaglig (handlar om allt)
4. HMS och kvalitet (HMS står för Hälsa, Miljö och Säkerhet)

Väldigt skönt att dom är över nu och man kan lägga det bakom sig. Betygen på dom olika proven kommer om ett par veckor man jag är inte orolig för fem öre. Har skrivit så pass mycket att jag är helt säker på att jag får godkänt.

MrOffshore

Arbetar som roustabout i Nordsjön. Även haft anställning som kaksoperatör och roughneck. Har jobbat offshore sedan mars 2012.
MrOffshore

Senaste inlägg av MrOffshore (Visa Alla)

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.