Meny

Svenska sidan om offshore

Övertid på övertiden

Övertid på övertiden

Dags för lite uppdatering från Nordsjön då. Blev tillfrågad andra dagen om att jobba övertid på övertiden så har inte känt mig så stressad att uppdatera.

Flighten ut var lite annorlunda. Trodde det var vanliga restiden direkt till riggen på 50 min men ist mellanlandade vi på 2 andra riggar. Min kissblåsa var inte beredd på 2 timmar i den trånga stolen haha! 🙂 hur som så vare bara påt direkt med natt skift. Tog mig drygt 3 dygn att vända runt den här gången vilket e lång tid tycker jag. Hela 3 stycken s.k zombiedygn!

Arbetet vi är här för har vi fortfarande inte satt igång med än. Allt är förseningar förseningar hela tiden. Har blivit ett skift av 5 nu som man faktiskt har fått vara med på boredekk. Resten har spenderats nere hos derrickman. Derrickman eller pumprummet är där man hamnar när man avancerar från roughneck. Han är ansvarig för att blanda kemikalier, mud osv som ska ner i brunn. En del att hålla reda på med massa olika tankar osv oxå. Vårt jobb är alltså att assistera honom och inte vara på drill floor som jag fick veta innan jag skulle ut. Som roughneck på många riggar är en av arbetsuppgifterna att vara i pumprummet och assistera derrickmannen.

Vi är ute 2 man på varje skift som är här för att isolera massa ventiler. Här e offshore återigen så speciellt. Själva jobbet kmr gå sjukt fort. Vi har inte ens börjat efter 5 dgr ombord. Men vi måste vänta tills tankarna töms på mud så vi kan gå ned i dom och göra vårt jobb på ventilen. Har hemresa på måndag som de ser ut nu men det kan nog bli förlängt. Vore inte helt fel för sparkontot de 😛roughneck

Annars vare lite kaos för några dagar sen när det va crew change. På land när helikoptern skulle tankas så tabbade sig någon och det sprutade helikopter bränsle på allas bagage (heli fuel). Det är extremt miljöfarligt och inte ens nån ide att försöks tvätta sina kläder efter en sån incident. Så mångas bagage med mobil, pc och kläder har bara varit att slänga. Vet inte hur folk löser det rent praktiskt här ute med personliga kläder. Finns ju lite arbetskläder hos materialman men inte mer än så.

Notering till mig själv oxå; dumt att glömma rakapparaten! Har även varit lite problem ombord att folk inte fått varmvatten i duschen heller. Jag har dock inte blivit drabbad av det (än)… Men som sagt sjukt lite å göra här ute. Verkligen easy money eftersom man e på övertid oxå. Men räknar med att det blir boredekk inatt igen så då får man svettas lite iaf.. 😀

MrOffshore

Arbetar som roustabout i Nordsjön. Även haft anställning som kaksoperatör och roughneck. Har jobbat offshore sedan mars 2012.
MrOffshore

Senaste inlägg av MrOffshore (Visa Alla)

6 Kommentarer

 1. Profilbild

  Dina inlägg fungerar likt tändvätska på en eld.

  Så fort du skriver så får man en sån jävla motivationsboost! 😀

  Uppskattar dina inlägg då de skapar en sån personlig bild över hur det är därute jämfört med flashback då det bara är mest gnäll.

  Övertid på övertid? hur många procent extra snackar vi då egentligen? Lär bli oerhört fina pengar!

  I denna takt har du ju lägenheten fixad när du kommer hem 😉

  • MrOffshore

   Tack som fan Viktor! Kommentarer som dina gör det hela värt att fortsätta. Har haft lite skrivtorka sista tiden men ska försöka ändra på det.
   Nu ere söndag morgon och snart dags för evakuerings övning, men jag har jobbat hela natten och vill bara skalla kudden.

 2. Profilbild

  KUTGW!

 3. Profilbild

  Letar och åter letar efter skr-operatör eller motormans jobb. Finns i UK. Vet du hur det är där?

 4. Profilbild

  Sjukt intressant läsning!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.