Meny

Svenska sidan om offshore

Rökdykartest

Då var det fredag igen. Har nu varit här ute en vecka. Det känns mycket längre eftersom dagarna är så långa men jag har haft det fantastiskt! Varit bra väder dom senaste dagarna så det har varit en fröjd att gå ute på deck och jobba.

Gjorde fystesterna för Rökdykar-kursen igår. Gick bra trotts att jag klämt 5 kanelbullar på fikat bara 2 timmar innan (smart). Skulle gå med syrgastuberna (17 kg) i 12 graders lutning i 8 min, sen tog han pulsen och jag hade lägsta han sett bland decksfolk så det var kul! 145 slag/min hade jag.
Sen 5 st armhävningar med 10 kg på ryggen. 5 omvända armhävningar, man drog sig upp mot en stång 5 st. Och sist 15 st knäböj med 10 kg i famnen. Så när jag kommer iland sen så blir det nog resten av utbildningen för det.

Var med på en till helikopterlandning idag oxå, var riktigt kul!! Man bör ha varit med på ca 20 st landningar/avgångar innan man får vara med fullt ut så-att-säga. Jag har nu 2 st hehe


Fick en ny kranförare för 2 dagar sedan. Kranförarn är den som bestämmer över oss decksfolk. Han är dansk och jag har j*vligt svårt att förstå vad han säger måste jag erkänna. Fick en känsla av att han inte gillade mig av nån anledning och det såg ut som att man sista vecka skulle bli lååååång. Men jag gav mig inte och fortsatte kriga, jobba hårt och ta för mig bland arbetsuppgifterna. Sen vid tillfälle så gav jag honom beröm för att han varit så ärlig med mig och att jag tagit åt mig allt eftersom jag vill lära mig yrket och bli duktig. Så denna dagen slutade faktiskt väldigt bra, han gav mig massa beröm tillbaka och nu vill jag bara att det ska bli lördag så jag kan visa mera vad jag kan.

Har totalt förätit mig på all god mat här ute, så idag fastade jag hela dagen fram till middagen kl 19. Var riktigt skönt eftersom det gav mig grymt bra fokus. Och förhoppningsvis har man tillbaka lite aptit till imorn kväll när det är lördagkväll! Då blire bästa maten samt bingo och godis – ska bli trevligt!

Hörs senare!

MrOffshore

Arbetar som roustabout i Nordsjön. Även haft anställning som kaksoperatör och roughneck. Har jobbat offshore sedan mars 2012.
MrOffshore

Senaste inlägg av MrOffshore (Visa Alla)

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.