Meny

Svenska sidan om offshore

Seminariet

Seminariet

Nu är man tillbaka igen efter ett seminarie i Stavanger. Det handlade om lite olika saker. Dels massa info om företaget och deras mål/värderingar. Men det var även en hel del diskussioner och övningar där vi som var där fick lära känna varandra och diskutera våra värderingar, säkerhetstänk och synpunkter.

Var en del folk från kontoret på plats och presenterade sig så det var trevligt att få ett ansikte på dom man mejlat och snackat tfn med en del. Vi var 13 personer som var där. Dom flesta roustabouts men även någon ny blivande rigg manager samt en medic. Väldigt kul att träffa allt folk då alla hade olika bakgrund och har mycket rövarhistorier att berätta. En kille hade jobbat på båt i Somalia eller var det var och där hade dom fått in nödropp på VHF-radion mitt under en kapning. Tydligen hade man hört skottlossning i bakgrunden. Läskigt?! Inte mycket man kan göra heller då man befinner sig på en båt så långt ifrån att man inte ens ser båten. Sen kanske man inte vill va först på plats heller och möta beväpnade pirater hehe..

Hotellet som hade konferrensen var bra! Grym mat och t.o.m en mjukglass- /popcornmaskin som man kunde nyttja i pausen 😀

glassmaskinSka ut och jobba 14 dagar nu på fredag till en rigg jag varit på förr. Ser fram emot det även om det snackades om att man skulle gå brandvakt hela turen hehe. Vad man har förståt så verkar firman göra så. Har man inte jobbat sina 28 dagar under dessa 8 veckor på-period så skickar dom ut dig att gå brandvakt på dagskift bara. Då finns du tillgänglig för svetsarn ifall han behöver dig. Och om han inte behöver dig så har deck-crew en extra gubbe att använda. Eftersom man har fast lön oavsett om man är hemma eller jobbar dag så kostar det ju inte företaget något extra (typ) att skicka ut dig på dagskift.

Skal hur som helst bli kul att komma ut! Trivs verkligen offshore måste jag säga! Blir en bra avskärmning från allt hemma och man får tid och fundera samtidigt som man jobbar långa dagar, äter god mat och träffar mkt folk. Nästa update blir väl när jag är ombord skulle jag tro.

MrOffshore

Arbetar som roustabout i Nordsjön. Även haft anställning som kaksoperatör och roughneck. Har jobbat offshore sedan mars 2012.
MrOffshore

Senaste inlägg av MrOffshore (Visa Alla)

13 Kommentarer

 1. Fredrik

  Betyder det här att du nu ingår i ett fast crew?

  • MrOffshore

   Nopp de gör jag inte. Tro mig den dagen jag får det samtalet kommer det lysa över hela bloggen 😀

 2. Profilbild

  Hur länge har du jobbat? Alltså utan fast rotation!
  När tror du att du får fast rot?

  • MrOffshore

   Har varit ca 6 mån i resurspoolen. Trodde jag skulle fått fast för länge sen om jag ska va ärlig

 3. Profilbild

  Lite nyfiken, hade du en Thor andre från voss med dig på seminariet?

  • MrOffshore

   Det var många där jag vet faktiskt inte 😉 Men räknar med att om du som detektiv kommer fram till något så vill jag vara anonym hehe.

   • Profilbild

    Självklart ska du få vara anonym, pratade bara med en kollega som övergett oss nyligen som oxå var på seminar i Stavanger med nya jobbet 😉

 4. Profilbild

  Följdfråga:)
  Har du jobbat i resurspoolen på ’samma sätt’ som du hade om du varit på fast rot?

  Eller har det bara varit rörigt?tänkte rent ekonomiskt om det varit lååååånga uppehåll:):)

  • MrOffshore

   Lönen kommer varje månad oavsett om jag jobbat eller inte. Tror dom flesta företag i Nordsjön har så?
   Man har gjort så att grundlönen är ganska hög och sen när du jobbar får du lite tillägg men det blir nästan samma pengar av att vara på riggen och inte.
   Jaa rotationen har ungefär varit 2/4 även i resurspoolen. Dom försöker planera allt så det ska vara så.

 5. Profilbild

  En fråga har du koll på hur mycket BOSIET OPITO kostar i Norge?

 6. Profilbild

  Tror det är säkerhetskurssen han menar fast en internationell eller engelsk variant av den, med helivält. Vet inte helt vad det kostar idag eftersom jobbet betalar åt mig. Men har för mig jag fick betala 19000 nok i horten på nmu.

 7. Profilbild

  Ja här i UAE kallas den BOSIET och den är giltig överallt. 19000 nok fy fan här nere kostar den 6000 sek galen skillnad.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.