Meny

Svenska sidan om offshore

Sista dagen imorn

Måste bara börja med att säga att jag verkligen Älskar mitt liv !! Det har verkligen varit värt att offra dom 2 senaste åren för att ha det jag har idag, jag är så jävla nöjd!!
Älskar mitt jobb och allt jag lär mig här ute på riggen. Det är så otroligt annorlunda mot allt annat jobb som finns på land. Här har man bästa utsikten, bästa maten, grym lön och väldigt varierande arbetsuppgifter! Ingen dag är den andra lik. Var tvungen idag att stanna upp en stund och bara känna mig så jävla stolt över mitt liv..! If you want something – Go and get it !! Lidandet är bara temporärt men belöningen varar för evigt!

Var uppe och snackade en bra stund med folket som sysslar med processen här ute. Riggen jag är på har nämligen både produktion och drilling. Tydligen har produktionen från start gått från 56 tusen fat / per dag till ca 12-13 tusen idag. Och ändå drar operatören in runt 12 mille på dygn. Känns helt fantastiskt att få vara med och bidra till något sådant.

En av skottarna som jag jobbar med berättade en sjuk grej som han var med om när han jobbade på engelsk sektor. Då hade brittiska SAS (specialförband) bestämt sig för att dom skulle öva på att ta över en plattform ifall den blir ockuperad av tex terrorister. Detta var tydligen en stor rigg med runt 200 personer ombord. Han berättade att dom hade jobbat som vanligt ute på däck och mitt från ingenstans hade dessa elitmilitärer ploppat upp med vapen och tvingat ner dom på golvet osv. 2-3 minuter tog det för dom att ta kontroll över alla som rörde sig ute på riggen. Galet va?

Idag gick brandlarmet oxå. Eftersom vi på däck är i beredskapslaget vare bara att kuta till brandstationen och klä på sig rökdykargrejer. Då hade man adrenalin vill jag lova! Som tur var fick vi besked ganska fort att det var falsk larm så då kunde vi återgå till arbetet.

Imorn är vår sista arbetsdag innan helikoptern går mot land på torsdag morgon, HOPPAS PÅ DÅLIGT VÄDER!!! =D Morgondagen så blir det jobb 07-15, sen åtta timmars paus och sen jobb 23-07. Detta bara för att det andra crewet ska kunna vända dygnet och börja jobba dag efter att vi åkt hem.

MrOffshore

Arbetar som roustabout i Nordsjön. Även haft anställning som kaksoperatör och roughneck. Har jobbat offshore sedan mars 2012.
MrOffshore

Senaste inlägg av MrOffshore (Visa Alla)

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.