Meny

Svenska sidan om offshore

Stor lycka!!

Idag är jag glad måste jag säga! Sökte jobb på ett sjukt stort oljebolag i förra månaden och dom visade intresse genom att låta på göra 2 st tester på internet, typ IQ och personlighetstest. Hörde sen ingenting ifrån dom på 2 veckor och jag har ju bara tyckt synd om min tumme men idag ringde jag upp tjejen och då svarar hon med att hon tänkt ringa mig i dagarna och kalla till intervju :P

Firman det gäller är ingen mindre än ******* !!!!! Är så grymt taggad just nu och glad att jag lyckats få ett möte med dom. Är övertygad om att mina 5 turer offshore gjorde jobbet!
***** är ett ***** företag som funnits sedan 1904 och främst kör transporter över hela världen i containerskepp osv. Alla som vart på en hamn ett par gånger har nog sett deras containrar nån gång…
Dom har allt som allt över 110 000 anställda i ca 125 länder. Riggar över hela världen oxå vilket öppnar möjligheten för att jobba internationellt (som det heter) och det är en dröm jag har att testa på. Att jobba utanför Norge har både för- och nackdelar vad jag hört…

Internationellt så jobbar man oftast 4 veckor på och 4 veckor ledigt så den biten blir ju mkt tyngre. Dock tjänar man ju såklart mkt mer cash eftersom man jobbar dubbelt :D Har oxå hört att det finns otroliga skattefördelar med att jobba utanför Norge om man samtidigt bor utanför Norge (vilket jag kmr göra). Nån sa att man endast skattar ca 8 % då :P Klart intressant för mig eftersom jag under 2013 ska spara så mkt pengar jag kan.

Arbetsplatsen kan komma att variera med åren :)

På norsk sektorn vilket är mest aktuellt för mig så har dom runt 10 riggar i varierande former och fler är på väg under kommande år. Det är en otroligt spännande tid att jobba i oljeindustrin i Norge säger alla!

Har några i klassen som jobbat i ***** några år och dom är nöjda med företaget. Dom säger oxå att vill man jobba övertid och komma sig upp på karriärsstegen så finns goda möjligheter till det :P Passar mig perfekt isf! Intervjun är på onsdag så jag uppdaterar igen efter det :) Önska mig lycka till !!

MrOffshore

Arbetar som roustabout i Nordsjön. Även haft anställning som kaksoperatör och roughneck. Har jobbat offshore sedan mars 2012.
MrOffshore

Senaste inlägg av MrOffshore (Visa Alla)

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.