Meny

Svenska sidan om offshore

Tillbaks på däck

Tillbaks på däck

Har nu jobbat 2 skift som gått väldigt bra! Brukar alltid vara lite zombie dom två första nätterna men av nån anledning har jag inte varit trött alls. Där emot tror jag att kommande natten kmr bli tuff! Gick och la mig direkt efter skiftet imorse kl 07 som jag alltid gör. Men ist för att somna direkt och vakna utvilad runt 16-tiden så kunde jag inte sova. Beslutade mig vid 13 att gå ner i matsalen och äta lite. Tänkte gå ner en vända till gymmet och ödelägga kroppen lite snart, så man garanterat somnar efter nästa skift!

t-Audit-of

OBS! Bilden är från ett annat fält men ser ut ungefär så här

Annars måste jag säga att det är underbart att va på däck igen! Bara varit ute som extra dom 3 senaste turerna. Riggen är ganska lik den förra jag var på men det är nyare så det är trevligt. Visste inte det när jag reste ut men den sitter ihop med flera andra riggar och en gigantisk produktionsplattform. Med gångbroar emellan.  Riktigt läckert måste jag säga! Det är som stort samhälle här ute med massa riggar runt omkring. Alla lyser som stora julgranar i natten. Nu är det inte så att vi har något att göra på dom andra så vi går ändå inte dit men man kan se folk jobba där på andra sidan.

Något jag märkt med denn riggen är att maten inte är lika bra som jag sett tidigare. Eller själva kvaliteten är ju bra givetvis men det finns klart mindre att välja på. Bara 2 varma måltider per tillfälle samt mindre kalla rätter att välja mellan. Även på fikapauserna ere sämre enligt mig då vi får ut fat med färdiga mackor av vitt bröd. Ilandsproblem men jag föredrar när pålägget ligger för sig själv så man kan komponera sin egna smörgås hehe 🙂

Har iaf inte hört något mer ang hemresedatum. Men hoppas fortfarande på full 2-veckors när jag ändå är ute liksom. För då har jag sen bara 14 dagar kvar tills jag fyllt min kvot jag ska göra under mina 8 veckor På-period.

Nää nu ere dags att besöka träningsrummet och svettas ut lite energi tror jag. Har en tuff natt framför mig sen med bara 3-4 timmar sömn i kroppen

MrOffshore

Arbetar som roustabout i Nordsjön. Även haft anställning som kaksoperatör och roughneck. Har jobbat offshore sedan mars 2012.
MrOffshore

Senaste inlägg av MrOffshore (Visa Alla)

2 Kommentarer

  1. Profilbild

    Jag sitter och funderar hur man ska kunna få chansen att komma ut för just Offshore arbete så snart som möjligt pratas det mycket om allt som händer för Offshore på riggarna om arbets situationen för andra riggar eller arbetsgivare angående just arbetstimmar eller kontrakt…..man undrar så jäkla mycket jag ligger i start blocken fore the movment!! mvh ex brandman

    • MrOffshore

      Hej peter. Med över 400 inlägg som skrivits i forumet borde du kunna finna dina svar 🙂 annars tveka inte att starta en ny tråd och ställ dina frågor.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.