Meny

Svenska sidan om offshore

Vända dygnet

Veckan rullar på här ute och snart är det dags att vända dygnet och jobba dag den sista veckan. Det ska bli riktigt skönt att påbörja den veckan! Kunna se solen igen och vara med på alla helikopterlandningar.

Inatt kommer vi jobba som vanligt till 07 imorn bitti men efterföljande natt ska vi sluta jobba kl 23. Gå in och försöka sova, och sedan börja jobba 07-19. Anledningen till detta är att det crewet som går dag ska hem med helikoptern som går 0830 så för dom blir det en tuff natt kan jag lova!
Jobba hela dagen till 19, sen börja jobba igen kl 23 tills man ska åka hem halv 9 på morgonen.

Så är det iaf här ute och det kan ju tyckas va lite hårt men man måste ju få till det på ngt sätt eftersom natt-crewet ska vända dygnet + att man måste ta hänsyn till vilken tid helikoptern kommer.

Nästan hela förra natten fick jag iaf ett annat uppdrag för att lära mig hitta ordentligt överallt på riggen. Nämligen kontrollera alla brandsläckare! Och det finns en hel del vill jag lova! Nordsjön är Nordsjön och säkerhet kommer alltid först, därför görs denna kontroll varje månad.

Var med på en väldigt spännande operation igår där dom skulle göra Seismik för att se formationen och eventuella oljereservoarer utanför dom brunnarna vi borrat. Är osäker på om det på ngt sätt är ”hemligt” så vill inte gå in i detalj på vad dom gjorde men det var väldigt häftigt för mig att få vara med och se hur det går till!
Seismik är när man skickar ljudvågor ner mot havsbotten och när dom studsar upp igen mottar man dom och får massa information om hur berggrunden ser ut där nere, och om det finns gas eller olja.

Cornucopia skrev en intressant artikel i dagarna om oljan och hur dess export kommer försvinna runt år 2030. Läskigt om han har rätt!

MrOffshore

Arbetar som roustabout i Nordsjön. Även haft anställning som kaksoperatör och roughneck. Har jobbat offshore sedan mars 2012.
MrOffshore

Senaste inlägg av MrOffshore (Visa Alla)

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.